6 snacks om aan je koolhydraatarm dieet weekmenu toe te voegen

Dus je wilt een koolhydraatarm dieet weekmenu opstellen en weet niet waar je moet beginnen?

Er is genoeg koolhydraatarm voedsel die mensen als heerlijk beschouwen. Dit soort voedsel eet je daarom gerust. Daarmee stilt de honger terwijl je stofwisseling versnelt. 

De producten hieronder zijn erg lekker en gezond om aan je koolhydraatarme dieet toe te voegen. 

1. Boter

Vroeger was boter in je dieet heel normaal. Daarna is het de das om gedaan – omdat het hoog in verzadigde vetten is. Daardoor vervangen mensen het door margarine.

Toch heeft boter een terugkeer als gezond eten gemaakt, vooral voor de koolhydraatarme eters is het ideaal. Zorg wel dat het van hoge kwaliteit is, zoals grasboter, die beter voor het hart is en voedingstoffen zoals Vitamine K2 bevat.

Calorieënafbraak: 99% vet, 1% eiwit

Geitenkaas en slagroom zonder suiker zijn ook een uitstekende bron voor vetten. En passen daarom prima in je koolhydraat arm dieet.

2. Noten en pindakaas

Het is onjuist dat het koolhydraatarm dieet slechts vlees en vet bevat. Er zijn namelijk genoeg plantaardige producten met weinig koolhydraten.

Deze ongezouten noten mag je gerust eten: amandelen, macadamia , walnoten en diverse anderen. Noten zijn ongelofelijk voedzaam, en zitten vol met gezonde vetten en voedingstoffen zoals vitamine E en Magnesium.

Diverse studies laten zien dat het eten van noten, veel ziektes, hartkwalen en diabetes type 2 verlagen. 

Het enige probleem met pindakaas (en soms te pinda’s zelf) is dat ze energie opwekkend en smaakvol zijn waardoor je er al gauw teveel van eet.

Calorie afbraak bij amandelen: 74% vet, 13% eiwitten, 13% koolhydraten. per (28 grams) bevat  5 gram koolhydraten.

3. pure chocolade

Pure chocolade is een super tussendoortje.

Het zit vol met voedingstoffen, vezels en krachtige antioxidanten. In feiten, bevat het zelfs meer antioxidanten dan blauwe bosbessen. Studies laten zien dat chocola indrukwekkende voordelen voor de harttoestand heeft.

Het verlaagt je bloeddruk en verhoogd goede vormen van cholesterol. Een studie liet zien dat mensen die vijf keer per week chocolade aten tot wel 57 procent minder risico op cardiovasculaire ziekte hebben. Chocolade bevat vaak suiker, behalve als je er eentje met hoogwaardig cacao vindt (70-85%). 

Calorie afbraak: 64% vet, 5% eiwitten, 31% koolhydraten. (28 gram) bevat 10 gram koolhydraten, afhankelijk van het merk.

4. Avocado’s

Avocado’s zijn een andere super gezonde koolhydraatarm plantaardig voedingsmiddel. Ze zijn in principe een fruit en toevallig rijk aan bepaalde voedingstoffen, vooral aan vezels en kalium.

De meeste vetten (meer dan 60%) zijn enkelvoudig onverzadigde, met kleine hoeveelheden verzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren.

Avocado’s lijken voordelen voor het metabolisme en hart gezondheid te hebben.. wat het een perfecte  combinatie maakt.

Een studie waarbij mensen met een hoog cholesterol  voor zeven dagen een avocado rijk dieet moesten volgen, verlaagde het LDL en triglyceriden met 22 procent, terwijl de HDL waarde met 11 procent stegen.

Calorie afbraak: 77% vet, 4% eiwitten, 19% koolhydraten. De meeste koolhydraten bestaan uit vezelfs

5. Kalkoenbacon

Bacon wordt vaak gezien als “snoep vlees”

Dit is geen verassing, als je kijkt naar hoe smaakvol het is. Normale bacon is hoog in verzadigde vetten en flink bewerkt.  Daarom eet ik tegenwoordig kalkoenbacon aangezien je dit zonder gezondheidsrisico’s aan je dieet kunt toevoegen.

Calorie afbraak: 70% vet, 29% eiwitten, 1% koolhydraten

6. Eieren

Als eieren niet bestonden, dan durf ik te zeggen dat keto lang niet zo populair zou zijn als het nu is. Waarom? Omdat het eten van eieren bij keto het schild van Captain America is. Of de spinazie voor Popeye’s kracht. Met andere woorden, ze zijn het geheime wapen.

Eieren zijn fantastisch op basis van keto omdat ze veel voedingsstoffen leveren en je vol houden. Ze zijn koolhydraatarm, bevatten veel eiwitten, zijn lekker, en zitten vol gezonde vetten en voedingsstoffen.

De conclusie

Houd in je achterhoofd dat teveel van deze heerlijke producten (vooral pindakaas) het afvallen in de weg staat. Houd daarom je calorie innamen in de gaten.

Het voedsel in een koolhydraat arm dieet moet onbewerkt zijn: vlees, vis, eieren en alle soorten groentes, noten, zaden, gezonde vetten en zelfs wat fruit zijn geen enkel probleem tijdens je dieet.

Er zijn zoveel mogelijkheden voor gerechten. Denk er eens over na. Stukjes kalkoenbacon en geroosterde champignons met spinazie. Geroosterde zalm met citroen op een blaadje bladgroenten. Biefstuk met broccoli en kaas. De ideeën gaan maar door! Alles wat je nodig hebt is een beetje vastberadenheid en verbeelding.

Reageren