Koolhydraten zetten zich om in vet. Daarom zijn koolhydraatarme dieet recepten zeer geschikt om op een verantwoorde wijze af te vallen. Dit in tegenstelling tot dieet recepten met minder calorieën, die slechts een korte termijneffect realiseren. Wanneer je een keer wel veel calorieën binnen krijgt, slaat het dubbel zo hard toe. Juist dit voorkom je met koolhydraatarme dieet recepten.

Dieet recepten als ontbijt

Voor het avondeten neem je al snel meer de tijd, waardoor je er voor zorgt dat je een gezonde maaltijd voorgeschoteld krijgt. Maar hoe anders is dat in de ochtend? Je hebt geen tijd of zin om uitgebreid in de keuken aan de slag te gaan. Met deze handige frittata uit de oven los je het probleem op. In één keer maak je namelijk voor een hele week een koolhydraatarm ontbijt klaar, dat je al snel op gaat nemen bij je favoriete dieet recepten.

Ingrediënten Frittata

–       400 gr gesneden soepgroenten

–       5 eieren

–       100 gr kaas

–       125 ml magere melk

–       bacon

Bereidingswijze Frittata

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd indien nodig de soepgroenten klein en rasp of verkruimel de kaas.
  • Kluts de eieren samen met een scheut melk. Breng het op smaak met zout en peper.
  • Maak in de ovenschaal een laag soepgroenten, daarbovenop een laag van de kaas en bacon.
  • Giet het eiermengsel er overheen en beweeg de ovenschaal een aantal keer goed heen en weer zodat het mengsel zich tussen alle ingrediënten verspreid.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats de ovenschaal twintig minuten in de oven. Haal het folie er vervolgens vanaf en laat de ovenschaal nogmaals tien minuten in de oven staan voor een mooie toplaag.
  • Snijd er tenslotte evenveel stukken van als dagen dat je het als ontbijt wilt eten. Je kunt het bewaren in de koelkast, waarop je het iedere ochtend alleen even in de magnetron hoeft op te warmen.