Het 3 daagse militaire dieet: de kilo’s vliegen eraf! + inclusief podcast

Het 3 dagen dieet wordt ook  wel het “militaire dieet” genoemd. Dit is een kort dieet waar veel succes mee boeken.  Je vind er op  internet veel informatie over. Mensen passen het dieet dikwijls aan en geven er een eigen draai aan. Hier vind je het plan in haar oorspronkelijke staat terug.

3 Dagen dieet uitgelegd

Dus hoe is het ontstaan? Een militair die vaak op bezoek in een Kerk kwam heeft dit dieet geïntroduceerd. Militairen volgen het om snel in vorm te komen. Het is uiterst geschikt als je nog niet fit genoeg voor de fysieke test bij de landmacht bent. Het moraal van het verhaal is dat er een aantal militairen hun voordeel uit halen en dat het nu ook voor jou beschikbaar is!

Dit dieet is voor informatieve doeleinden gepubliceerd! Ik ben verder niet aansprakelijk voor iets! Contacteer je dokter alvorens je met dit dieet begint.

Dag 1:

Ontbijt – 1/2 grapefruit, 1 sneetje geroosterd brood, 2 eetlepels pindakaas, en koffie of thee

Lunch – 1/2 kop van tonijn, 1 sneetje geroosterd brood en koffie of thee.

Avond eten – 3 gram van elk soort vlees, 1 kop groene bonen, 1/2 banaan, 1 kleine appel, en 1 kopje vanille-ijs (YUM) !!!

Tips om te proberen:

 • Verwarm de appel en / of banaan en eet ze door je ijs
 • Kook de sperziebonen met het vlees of laat het sudderen de bouillon

Dag 2:

Ontbijt – 1 ei, 1 sneetje geroosterd brood, en 1/2 banaan

Lunch – 1 Beker met Cottage Cheese (Of 1 plakje cheddar kaas), 1 hardgekookt ei, en 5 crackers

Avond eten – 2 Hot Dogs, (geen broodjes)​​, 1 Beker met Broccoli, 1/2 kopje wortelen, 1/2 banaan, en 1/2 kopje vanille-ijs.

Dag 3:

Ontbijt – 5 crackers, 1 plakje cheddar kaas, en 1 kleine appel

Lunch-1 hardgekookt ei, en 1 sneetje toast

Avond eten – 1 Beker met tonijn, 1/2 van een banaan, en 1 kopje vanille-ijs

Dit dieet breekt chemische stoffen af en dat is  bewezen. Je mag de bovenstaande voedingsmiddelen niet variëren of vervangen. Peper en zout zijn toegestaan, andere kruiden niet. Het dieet duurt drie dagen.

Er zijn mensen die in drie dagen bijna 5 kilo verliezen. Eet minstens vier dagen weer normaal. Daarna mag je het dieet opnieuw doen. Wanneer je deze routine aanneemt kun je in een korte tijd veel gewicht verliezen.

LET OP: Niet eten / snacken tussen de  maaltijden door!

OPMERKING: Koffie of thee voor de eerste twee maaltijden mogen alleen op dag 1 worden genomen. Water mag altijd genomen worden.. (Binnen redelijke grenzen, natuurlijk, maak jezelf niet misselijk van overdreven doseringen water.).

Uitleg bij de voeding

 • Toast = 1 sneetje elk soort brood, bij voorkeur volkoren brood. Het mag geroosterd worden maar hoeft niet.
 • Pindakaas = Kies voor Calve deze bevat gezonde ingrediënten.
 • Koffie of thee = zwarte koffie of thee. Voeg er niets aan toe.
 • Tonijn = Verse of uit blik
 • Elk type vlees = Blik of vers van de slager. Denk aan vis of rundvlees.
 • Vanille-ijs = Verse vanille ijs zonder toevoegingen.
 • Ei: Het ei moet worden gekookt, hard of zacht of middelmatig.
 • Crackers = Kies normale crackers zonder toevoegingen van zout en suiker. Altijd de achterzijden lezen.
 • Hot Dogs: Neem echte hotdogs, niet de goedkope variante met gemengd vlees. Een half pakje kipfilet is ook goed.
 • Plakje cheddar = Een vers plakje cheddar kaas.

Wat verder nog  mag:

 • Kleine hoeveelheden van mosterd
 • Citroen
 • Suikervrije kauwgom en pepermuntjes

Vragen en misvattingen bij het militair dieet

Als je het hele dieet plan hierboven hebt gelezen, dan weet je dat er geen toevoegingen bij horen. Dat zeg ik met een goeden reden. Het mag niet zo zijn dat je er maar je eigen dieet van maakt. Het voedsel is zodanig opgesteld dat het de juiste reactie in je lichaam opwekt. Hierdoor verdubbeld je metabolisme, voel je meer energie en blijft je suikerspiegel op pijl.

Bewegen, bewegen en nog eens bewegen!

Mag ik sporten tijdens dit dieet? Het antwoord is ja!

Onthoud dat militairen niet de hele dag op hen lui kont zitten. Sporten moet minstens twee dagen en anders op de dagen erna. Het type training die je moet volgen hangt van een heleboel factoren af. Zoals je dagelijkse activiteit, je vetpercentage en of je aan overgewicht lijdt. Als je bijvoorbeeld alleen in staat bent om een wandeling om het blok te maken dan moet je hier mee beginnen tot je sterker bent. Maar de week daarop kan je twee rondes proberen! En aan het einde van je pad kan je misschien eindelijk een marathon mee lopen?

Natuurlijk is het altijd wijs, en aangeraden om dit programma met een dokter te bespreken, voornamelijk als je aan medische/gezondheid klachten lijdt.

Vier dagen rust, kom ik weer aan?

Aankomen na dit dieet is een zorg van velen. Als je in ongezonde eetgewoontes valt zal je inderdaad weer aankomen! Toch hoef je het niet zo ver te laten komen. Blijf actief bezig en gezond eten om het resultaat te behouden. Thuis sporten na het dieet is sterk aangeraden.

Tips voor je rustdagen:

 • Blijf alleen water, thee en koffie zonder suiker drinken.
 • Neem dieet producten zoals multivitamines, omega 2, herbal etc.
 • Blijf in beweging
 • Gebruik de vier dagen pauze om je voedsel voor de volgende drie dagen dieet klaar te maken.

MEER TOP TIPS!

 • Kijk niet op de weegschaal tot de ochtend van de vierde dag (gewicht kan schommelen in deze periode en kan daarom ontmoedigen. Daarom is dit belangrijk zodat je gefocust blijft
 • Volg het exacte dieet voor de beste resultaten
 • Aanvaart hulp! (Een familie lid, afvalgroep, of andere mensen die ook het doel hebben om gewicht te verliezen. Op deze manier moedig je elkaar aan om gemotiveerd te blijven
 • Probeer eerder naar de metingen dan je gewicht te kijken, bijvoorbeeld door te kijken naar de omvang van je buik. Op deze manier kun je kijken of er inderdaad vetverlies is
 • Blijf in beweging! Hoe meer hoe beter. Rennend, fietsend, huppelend, klimmend, dansend of met oefeningen van Youtube! Het maakt niet uit zolang je hart maar flink tekeer gaat

Waarom werkt het 3 dagen dieet?

Het 3 dagen dieet heeft een goede werking, omdat het lichaam zeer snel overgaat tot het zoeken naar de alternatieve bron van energie; lichaamsvet. Hierbij gaat het lichaam dus ook snel al beginnen met het verbranden van het vet waardoor er al snel gewicht verloren wordt. De inname van eiwitten is flink verhoogd vergeleken met de normale inname. Eiwitten zorgen er voor dat het lichaam minder hongergevoel heeft. Het uitblijven van hongergevoel is belangrijk, omdat hierdoor juist minder gegeten zal worden. Wanneer men de gehele dag honger heeft gaat men ook meer eten. Ook wordt hierdoor sneller gegrepen naar ongezonde tussendoortjes waardoor het afvallen een stuk moeilijker wordt.

Het houdt ook rekening met de andere werking van eiwitten; het versterken van spieren. Door het versterken van spieren gaan deze veel meer energie gebruiken. Deze energie kan het lichaam niet meer halen uit de voeding, omdat er minder gegeten wordt door het uitblijven van het hongergevoel. Het lichaam gaat dus nog meer vet verbranden om deze energie toch te kunnen krijgen. Hierdoor gaat het lichaam nog meer afvallen. Het 3 dagen dieet is dan ook al snel een succes wanneer men er eenmaal aan begint en leidt veelal tot een gewichtsverlies van drie tot vijf kilo.

2 berichten

 • Hoi hoi! Ik ben Amanda, 31 jaar. Ik ben een oude bekende op deze site maar even een tijdje weggeweest. Toen ik startte met afvallen, woog ik 94 kilo. Het is me zelfs even gelukt om 68 kilo te wegen! Maar
  door allerlei omstandigheden weer aangekomen tot 89 kilo. Inmiddels is er dankzij dit dieet weer wat af en ik wil graag weer terug naar die mooie 68 kilo.

 • De eeuwige strijd met mezelf. Ik ben in 2017 met diëten begonnen, 10 kg afgevallen, van begin 70 ging ik naar begin 60 kg. Ik heb een tijdje geprobeerd om onder de 60 te geraken, maar ik heb een grote vijand: eetbuien. En de afgelopen 2 jaar waren vooral een strijd daartegen. In periodes van grote stress waren de buien enorm. Ik compenseerde het zoveel mogelijk door kortere periodes waarin ik mezelf onder controle heb, maar waar ik begin 60 woog, zit ik nu al een half jaar toch weer halverwege. Mijn eerste doel, terug begin 60 wegen, had ik ondertussen bereikt. Ik woog 61,2 op het laagst, maar nu schommel ik terug rond de 64. Eetbuiten, eetbuien, eetbuien… jezelf ziek eten en de hele dag alles eten en alleen daaraan kunnen denken. Ik wil het doorbreken en terug aan de slag… die 5 moet toch echt een keertje lukken, ik droom er nu al zolang van. Dit 3 daagse dieet lijkt mij een mooie opstap daarnaar toe.