Brooddieet

Het brooddieet is een dieet dat vroeger erg bekend was en stond bekend als een van de beste diëten. Voor veel mensen klinkt het onmogelijk, want brood staat bekend als een grote dikmaker. Hoe kan je zoveel koolhydraten binnenkrijgen en toch afvallen? Dat zal ik je in het komend artikel uitleggen. Ben jij een broodliefhebber of wil jij via deze manier een aantal kilo’s per week verliezen? Lees dan verder!

In brood zitten erg veel vezels. Je hebt veel verschillende brood, tarwebrood, roggebrood, maisbrood, en nog veel meer. Tijdens dit dieet is het niet de bedoeling dat alle soorten brood gegeten mag worden, het gaat namelijk om de vezels. Denk maar aan bijvoorbeeld meergranenbrood of volkorenbrood, deze zijn vol aan vezels. Vezels zijn stoffen die de spijsvertering stimuleren, hoe sneller je spijsvertering.. hoe meer gewicht je verliest.

Het brooddieet heeft veel voordelen, het is een goedkoop dieet en je zult binnen een week meerdere kilo’s verliezen. Daarnaast zijn er veel gezonde stoffen en vitamines te vinden in brood. Een aanrader  is om het dieet te volgen in combinatie met dagelijkse beweging. Hierdoor zul je niet alleen vet en gewicht verliezen, maar ook spiermassa opbouwen in korte tijd.

Wat ook van belang is en wat eventueel als tussendoortje gebruikt kan worden op elk moment is het eten van groente. Vooral op de dagen dat je geen brood eet is het belangrijk om gezonde voedingsstoffen naar binnen te werken, daarom is niet alleen groente maar ook fruit van groot belang op deze dagen.

Vaak werd er beweerd dat mensen die het dieet volgen, te weinig gezonde voedingsstoffen binnenkrijgen, maar uit onderzoek is gebleken dat dit niet het geval is. Voor eigen gezondheid is het van belang om het brooddieet niet voor een langere tijd dan 6 weken te doen. Dit is het maximum.

Ik zal het niet ingewikkelder maken dan het is, bij het brooddieet is het de bedoeling om alleen brood zonder beleg te eten. De volgende broden zijn toegestaan: roggebrood, volkorenbrood, en muslibollen. Ook kan het geen kwaad als er zonnepitten of sesamzaad aanwezig zijn in het brood.

Uw dagelijkse ontbijt, lunch en avondeten staat hieronder beschreven. Natuurlijk kunt u ook variëren.

 • Ontbijt: 2 sneetjes volkoren brood, een glas water en een glas thee
 • Lunch: 1 snee volkorenbrood, een halve stokbrood, een muslibol, 2 glazen water en een kopje thee
 • Avondeten: 2 sneetjes geroosterd roggebrood, een mueslibol, 1 sneebrood hele granen en een kopje bouillon.

Als het even niet gaat, mogen er natuurlijk ook tussendoortjes genomen worden. Waaronder de volgende fruitsoorten: appels, sinaasappels, peren, perziken. Alle soorten fruit, behalve de bananen zijn toegestaan. Het is belangrijk om op de dagen dat er geen brood word gegeten (als u het dieet 7 dagen volgt, mogen er 2 niet-brooddagen zijn.

Op deze dagen is het belangrijk om variërend te eten en de voedingsstoffen binnen te krijgen die de afgelopen dagen zijn achterbleven. Denk bijvoorbeeld aan een schaaltje met rijst, in combinatie met kip. Ook rundvlees, biefstuk en bieten zijn toegestaan. Neem als drank een glas melk of bijvoorbeeld seizoensvruchten.

De voordelen van het dieet:

 • Goedkoop
 • Het is niet moeilijk
 • Geen hongergevoel
 • Je verliest veel kilo’s in korte tijd
 • Gezond

De nadelen van het dieet:

 • Bepaalde voedingsstoffen te kort
 • Er is niet erg veel variatie
 • Vermoeidheid

Het brooddieet is een dieet dat niet moeilijk vol te houden is, vooral voor mensen die van brood houden is dit dieet een echte aanrader. Discipline en doorzettingsvermogen is erg belangrijk, en natuurlijk moet je een realistisch doel voor ogen hebben. Het brooddieet word niet gezien als een crashdieet.

Ga er ook niet vanuit dat je 5 kilo gewicht in een week tijd zult verliezen.. dat is onmogelijk met dit dieet. Denk aan maximaal 2 kilo per week. Een kans dat je weer terugvalt op je oude gewicht is veel kleiner dan bij het volgen van een crashdieet, daarnaast is het brooddieet ook nog eens gezond!

1 bericht