Het ziekenhuis dieet: Uitleg + schema

5 kilo verliezen per 5 dagen? Als we het Amerikaanse statistieken mogen geloven is dat mogelijk met het ziekenhuis dieet.

Het ziekenhuis dieet is een crash dieet. Als je een crash volgt dan eet je in principe minder voedsel dan het lichaam werkelijk nodig heeft. Ook kan je er veel gewicht in een korte tijd mee verliezen.

Het ziekenhuis dieet is oorspronkelijk ontworpen zodat mensen in een zeer korte periode veel gewicht voor een operatie konden verliezen. Tegenwoordig wordt het gebruikt om “vet” te verliezen.

Dit dieet duurt 13 dagen en levert ondanks de moeilijkheid goede resultaten op. De metabolisme verandering is zo ingrijpend dat het bijna twee jaar kan duren eerder dat het gewicht weer terug gekomen is.

Wanneer het dieet exact en stap voor stap gevolgd word is het mogelijk om het vastzittende vetweefsel te verliezen. Het dieet moet minimaal en maximaal voor dertien dagen worden aangehouden.

Aanbevelingen:

Alles wat je aan het dieet toevoegt  (een snoepje,een kauwgompje, een biscuitje, een klein glaasje bier of wijn ) zullen de effecten van het dieet nadelige beïnvloeden.
Je mag na zes maanden nog een keer het dieet volgen. Als je er niet in slaagt om het dieet langer dan zes dagen aan te houden), stop er dan mee en probeer het over drie maanden nog een keer.

Als je hongerig bent, drink dan minimaal 2 liter water per dag.
De sla moet vers zijn.  De vissoorten mogen vervangen worden door schol en forelvis.
Koffie mag niet vervangen worden door thee of iets anders. The natuurlijke yoghurt moet een  gepasteuriseerde zijn, zonder suiker, fruit of andere toevoegingen.

Achtergrond

Het ziekenhuis dieet wordt dus gebruikt om snel en efficiënt gewicht te verliezen en werkt om je metabolisme te versnellen. De suggestie is dat volgens het dieet is dat gewichtsverlies alleen mogelijk is door metabolisme te versnellen.  Ze claimen dat het bedrijf achter het ziekenhuis dieet al vanaf 1998 bestaat.

  • Beweging is geen eis tijdens ziekenhuisdieet

Ziekenhuis dieet schema:

Maandag
• Ontbijt: een vers geperste sinaasappelsap, twee sneetjes volkorenbrood met magere kaas en een kopje gemalen koffie of thee.
• Lunch: een gegrilde kipfilet, een gekookte aardappel, gekruide bloemkoolroosjes en een salade van veldsla, paprika en tomaat.
• Avondeten: gebakken zalmfilet, gegrild broccoliroosje, gestoomde bloemkool en een salade van ijsbergsla en olijven.

Dinsdag
• Ontbijt: havermout met melk en vers fruit zoals banaan en aardbei.
• Lunch: gebakken kippenreepjes met zilvervliesrijst, gegrilde groenten zoals paprika, courgette en courgette
• Avondeten: gegrilde zalm, wortelpuree, gestoomde broccoli en een salade van komkommer en tomaat.

Woensdag
• Ontbijt: een smoothie van magere yoghurt, banaan en honing.
• Lunch: een gekookt ei, twee sneetjes volkoren brood met humus en een kopje groene thee.
• Avondeten: gestoomde kabeljauw, gebakken courgetteschijven, gekookte aardappel en een salade van spinazie, komkommer en groene ui.

Donderdag
• Ontbijt: twee volkoren boterhammen met magere kaas, een kopje warme melk en twee sneetjes geroosterd witbrood.
• Lunch: gekookte zalmfilet met wortelpuree en gebakken courgette.
• Avondeten: gestoomde kipfilet, gegrilde groenten zoals paprika en aubergine en een salade van veldsla, tomaten en olijven.

Vrijdag
• Ontbijt: havermoutpap gemaakt van volkoren havermout en melk, met een paar stukjes walnoot erbij.
• Lunch: gekookte vleeswaren, aardappelpuree en gestoomde broccoli.
• Avondeten: gebakken kabeljauwfilet, gegrilde paprika en courgette en een salade van ijsbergsla, tomaatjes en rode ui.

Zaterdag
• Ontbijt: een fruitsmoothie gemaakt van magere yoghurt, banaan en aardbeien.
• Lunch: gegrilde kipfilet met knapperige zoete aardappelschijfjes en een salade van veldsla, paprika en tomaat.
• Avondeten: gebakken zalmfilet, gekookte aardappel, gestoomde bloemkool en salade van ijsbergsla en rode ui met olijven.

Zondag
• Ontbijt: twee sneetjes geroosterd witbrood met magere kaas en een kopje vers geperst sinaasappelsap.
• Lunch: gebakken ei, twee stukjes volkoren toast en een salade van ijsbergsla, paprika en tomaat.
• Avondeten: gegrilde kipfilet, frietjes van zoete aardappel en wortel, gebakken uienringen en een salade van spinazie, komkommer en wortel.

De voor en nadelen:

Het dieet bestaat uit weinig calorieën en het vermijden van voedsel dat rijk is aan vet of suiker. Het is gebaseerd op het eten van eiwitrijke voedingsmiddelen zoals kip, vis, eieren en mager vlees. De voordelen van het ziekenhuisdieet zijn onder meer dat het mensen helpt af te vallen, hun hormonale balans verbetert en metabolisme verbetert. Het kan ook helpen het risico op bepaalde ernstige aandoeningen zoals type 2 diabetes te verminderen. Aan de andere kant heeft het ziekenhuisdieet ook nadelen. Ten eerste kan het dieet moeilijker vol te houden zijn dan andere diëten, omdat de calorie-inname extreem laag is. Bovendien kan het ziekenhuisdieet op lange termijn leiden tot een verminderde spiermassa. Het dieet beperkt ook voedingsmiddelen die je lichaam nodig heeft om te functioneren, zoals vezels en essentiële voedingsstoffen. Kortom, als je het ziekenhuisdieet overweegt, is het cruciaal om je behandelende arts te raadplegen voordat je begint.

Conclusie

Als jij een mooier lichaam voor op vakantie of om in die bikini of jurk wil passen, dan kan je het dieet zeker een kans geven. Er is weinig informatie over dit  dieet te vinden. Dee prijs is wel vergelijkbaar met die van andere diëten. De garantie dat je minimaal 5 kilo zal verliezen is een belangrijke bij mensen met overgewicht.

Voor een snelle fix, kan het goed voor je uitpakken, maar kijk goed naar de achtergrond. Ook al word je metabolisme versnelt en is dit een effectieve manier om gewicht te verliezen, de informatie voor dit programma is en blijft nihil. Het is aangeraden dat je eerst met je doktor overlegt alvorens je aan een nieuw dieet start.

Reageren