De 10 voordelen van yoghurt + Een yoghurt dieet van 3 dagen:

Het yoghurt dieet word steeds populairder. En is 70 jaar geleden ontwikkeld door voedingsdeskundige Zeyk, afkomstig uit Duitsland.

Zeyk paste zijn methode om gewicht te verliezen toe in een Zwitserse sanatorium, waar toeristen werden verrast door de effectieve resultaten.

Yoghurt bevat veel eiwitten en weinig vet. Het is in veel heerlijke smaken en verpakkingen verkrijgbaar. Daarom is het een veelzijdige toevoeging aan iedere maaltijd.

Maar welke voordelen levert het yoghurt dieet jou op?

1. Yoghurt maakt buikspieren zichtbaarder

In een studie van het European Journal of Clinical Nutrition verloor de groep die elke dag probiotica dronk een aanzienlijke hoeveelheid buikvet dat tussen de spieren en organen hangt.

Degenen die niets opdronken verloren slechts 0% buikvet.

Om het meeste uit yoghurt te halen, moet je goed op de labels kijken. Kijk daarom op de labels of het levende yoghurtbacteriën bevat.

2. De meeste Yoghurt bevat goede bacteriën

De woorden “levende en actieve bacteriën” op de achterzijde van de verpakking betekent dat yoghurt probiotica bevat. Dit zijn bevorderlijke bacteriën in je spijsverteringskanaal en helpen bij het verdrijven van schadelijke micro-organismen die darminfecties veroorzaken.

Maar vele varianten bevatten nu ook bijzondere stammen van probiotica die bedoeld zijn om te helpen  bij het reguleren van je  spijsvertering of bij het versterken van het immuunsysteem,

3. Yoghurt is rijk aan vitamines

De volgende vitaminen en mineralen worden in zeer grote hoeveelheden gevonden in gewone yoghurt op basis van volle melk:

 • Vitamine B12. Deze voedingsstof wordt bijna uitsluitend gevonden in dierlijke voedingsmiddelen
 • Calcium. Melkproducten zijn uitstekende bronnen van gemakkelijk opneembaar calcium
 • Fosfor. Yoghurt is een goede bron van fosfor, een essentieel mineraal dat een belangrijke rol speelt energiestofwisseling in het lichaam
 • Riboflavine. Melkproducten zijn de belangrijkste bron van riboflavine (vitamine B2) in de moderne voeding

4. Een schaaltje yoghurt helpt bij herstel

Griekse yoghurt bevat, net als vlees, alle noodzakelijke aminozuren. “De vloeibare eigenschappen van Griekse yoghurt zorgen ervoor dat je lichaam het sneller verteert, wat de spiergroei ondersteunt.

Griekse yoghurt bevat twee keer zoveel eiwitten als gewone yoghurt, waardoor het een ideaal voedingsmiddel is om spieren op te bouwen en eiwitinname te verhogen.

5. Versterkt je immuunsysteem 

Als je regelmatig een yoghurtsoort eet die rijk aan probiotica is kan jou immuunsysteem versterken en de kans op een ziekte verkleinen.

Probiotica verminderen ontstekingen, die in verband staan met verschillende gezondheidsproblemen, van virale infecties tot darmstoornissen.

6. Helpt tegen een hoge bloed druk

Elke dag consumeert 70 procent van ons bijna twee maal zoveel zout dan wordt aangeraden. Dit kan leiden tot hypertensie, en lever en hartziektes.
De calcium in yoghurt bevat bijna 600 mg per  200 gram, en kan bijdragen om overtollig natrium het lichaam uit te krijgen.

7. Helpt koorts te bestrijden

Artsen bevelen het eten van Griekse yoghurt aan voor iedereen die koorts heeft. Waarom? Omdat het je lichaam voorziet van goede bacteriën die infecties bestrijden. Griekse yoghurt is ook een uitstekende bron van eiwitten die je lichaam helpt om snel te genezen.

8. Voorkomt schimmelinfecties

Het eten van yoghurt staat in direct verband met het verminderen van schimmel- en gistinfecties. Dus als je gevoelig bent voor dit soort infecties, is yoghurt eten uiterst geschikt voor jou!

9. Verminderd depressie

Probiotica in yoghurt helpt bij het verminderen van angst en stress, waardoor patiënten met een depressie zich beter voelen.

10. Yoghurt is rijk aan eiwitten

Yoghurt is een uitstekende bron vol eiwitten, maar de 1 kan meer dan de ander bevatten. Griekse yoghurt, die een wat dikkere structuur heeft, bevat bijna 20 gram eiwitten per pak, terwijl er in normale yoghurt slechts 5 gram bevat. Als je het voor de eiwitten eet, kijk dan goed naar de verpakkingen die minimaal 8 tot 10 gram per servering bevatten.

3 daags Yoghurt dieet inclusief menu

Yoghurt dieet voor 3 dagen – dagmenu (ontbijt, tussendoortje, lunch, middagsnack, avondeten):

Maandag:

 • Griekse Yoghurt met aardbeien 200 gr;
 • Pruimencompote zonder suiker
 • Bleekselderij-roomsoep 150 ml
 • Groene smoothie met bleekselderij
 • Kalfskoteletten 150 gr boerenkoolsalade

Dinsdag:

 • Yoghurt dessert met gedroogde vruchten 200 gr;
 • Tomatensap;
 • Broccoli roomsoep 150 ml
 • Appel- wortelsap met gember
 • Salade met 150 gr gerookte kip en 100 ml pesto-yoghurtsaus

Woensdag

 • Kwark 200 gr met 1 blikje ananas;
 • Granaatappelsap;
 • Rode bietensoep 150 ml
 • Sinaasappelsap vers geperst;
 • Garnalen 150 gr. Zeewiersalade 100 gr.

Reageren