Hongergevoel Onderdrukken: 7 Effectieve Manieren

Hongergevoel onderdrukken kan een hele opgave zijn. Je kent het wel – het begint met een knorrende maag, en voor je het weet loopt het water je in de mond, en kun je alleen maar aan eten denken. Voor velen van ons is honger iets waar snel iets aan gedaan moet worden, en vaak voelt het als een ongemak. Maar honger kan ook een krachtige motivator zijn, die ons ertoe aanzet harder te werken en onze doelen te bereiken. Het kan zelfs een bron van genot zijn, wanneer we genieten van de verwachting van een heerlijke verzadigende maaltijd. In dit artikel gaan we in op waarom je snel honger krijgt, de fysiologische onderbouwing ervan, de voordelen en tips om ermee om te gaan.

Hoe wordt hongergevoel veroorzaakt?

Het hongergevoel wordt veroorzaakt door een daling van de bloedsuikerspiegel en de afgifte van het hormoon ghreline. Ghreline wordt geproduceerd in je knorrende maag en speelt een grote rol in het vertellen van je hersenen wanneer je moet eten. Als je kleine maaltijden eet, stijgt de bloedsuikerspiegel in je lichaam, waardoor insuline vrijkomt. Dit hormoon verlaagt de bloedsuikerspiegel, en werkt als een “stop met eten”-signaal naar je hersenen. Als de bloedsuikerspiegel daalt, komt ghreline vrij, dat de eetlust stimuleert en je het gevoel van “echt honger” geeft. Met andere woorden, dit hormoon vertelt je hersenen dat je meer calorieën moet eten om je bloedsuikerspiegel weer op te krikken en het evenwicht te herstellen.

Herken echte honger?

Heeft iemand iets te eten? Zin in chocolade? Velen van ons worstelen om onze honger te herkennen. De symptomen van vermoeidheid, angst, angst of depressie zijn hetzelfde voor mensen die lijden aan depressie, slapeloosheid en angst. Mentale eigenschappen zijn meestal plotseling. Het zal helpen bij het herkennen van voedsel wanneer je het nodig hebt en niet onmiddellijk naar de koelkast gaan en voedsel bereiden voor je totdat je honger krijgt.

Kan je afvallen zonder honger?

Ja. Het is belangrijk om uw gewicht laag te houden en een gezond gewicht te behouden. En natuurlijk kan het verminderen van vet zeer gunstig zijn in het verliezen van gewicht. Als je de onderstaande tips toepast Maar we moeten niet vergeten dat als we honger voelen we meestal goed zijn zoals hieronder uitgelegd.

De honger stillen: hongergevoel onderdrukken

Zoals we hebben besproken, wordt honger getriggerd door een daling van de bloedsuikerspiegel en het vrijkomen van ghreline. Om dit verlangen te stillen, moet je iets eten dat de bloedsuikerspiegel doet stijgen en de ghrelinespiegel doet dalen. Er zijn twee eenvoudige regels om te onthouden: Eet eiwitten en vezels. Eiwitrijk voedsel stimuleert de afgifte van insuline, waardoor de bloedsuikerspiegel weer normaal wordt. Koolhydraten zoals brood en aardappelen daarentegen verhogen de bloedsuikerspiegel op korte termijn, maar veroorzaken later een daling van de bloedsuikerspiegel. Vezels, die voorkomen in volkorenproducten, bonen en fruit zoals appels, verlagen de bloedsuikerspiegel en het ghrelinegehalte.

Eet regelmatig. Als je om de paar uur een bevredigende maaltijd eet, zul je niet snel weer honger krijgen. Dit komt omdat de insuline die vrijkomt als reactie op je maaltijd de bloedsuikerspiegel slechts met een kleine hoeveelheid verlaagt. Wanneer je regelmatig eet, blijft insulinegehalte hoog, en blijft bloedsuikerspiegel normaal. Dit houdt het ghrelinegehalte laag, want je wilt het hongergevoel onderdrukken.

Groente bevat ook weinig calorieën en zit vol met vezels en voedingsstoffen. Eet er zoveel van als je wilt! Snack met wortels, tomaatjes en komkommer. En gooi gewoon meer groente in je maaltijden.

Tips hongergevoel onderdrukken

Je kunt je hongergevoel op verschillende manieren onderdrukken. In deze 7 manieren, geven we je tips om je hongergevoel te verminderen, zodat je je energiek en gezond voelt. Lees verder voor meer informatie over het onderdrukken van je hongergevoel!

Drink meer water en groene thee

Velen van ons verwarden onze dorst met honger toen we gingen winkelen voor wat goed voedsel terwijl ze eigenlijk alleen dorst hadden. Als je meer voedsel wilt, drink dan grote flessen. Het zal even duren. Ook het drinken van groene thee en water tijdens de maaltijd is nuttig. Het drinken van water bij de maaltijd helpt eetlust te verminderen. Groene thee is goed na het eten als het verhoogt bloedstroom het verbeteren van het gevoel van volheid.

Ontbijt steviger

Voor sommige mensen is ontbijt de sleutel tot een gezonde levensstijl. Eet zoveel vruchten als je kunt om de eetlust te verminderen. Vruchten voor het ontbijt , vers fruit is een snelle en gemakkelijke manier om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Het eten van vers fruit in de ochtend kan trek in ongezond voedsel later op de dag voorkomen. Een appel, banaan, pompelmoes, sinaasappel of peer bij je kom ontbijtgranen is een perfecte optie. Het ontbijt kan voor sommige mensen de sleutel zijn tot een gezonde levensstijl. Probeer verschillende ontbijtgroottes. Geef zoveel mogelijk fruit om de eetlust te verminderen.

Eet calorieën

Als je honger hebt, moet je calorieën eten – eenvoudige suikers, vetten en eiwitten. Dit is omdat ze gemakkelijk te verteren zijn en snel je bloedsuikerspiegel zullen verlagen en de drang om te eten zullen stillen. Het eten van complexe koolhydraten, zoals volkorenproducten en voldoende groenten, duurt daarentegen langer om te verteren en zal je honger langer vasthouden. Deze voedingsmiddelen zijn rijk aan vezels, die je lichaam niet kan verteren. Vezels zijn een soort koolhydraten die je lichaam niet kan afbreken, zodat ze door je spijsverteringsstelsel gaan en de rest van je maaltijd meenemen. Koolhydraten zoals volkorenproducten worden langzaam verteerd en geven één of twee calorieën per minuut vrij. Dit betekent dat ze je lange tijd een vol gevoel geven, en niet in de koelkast staan.

Volkoren producten

Volkorenproducten worden gemaakt van volkorenmeel, dat rijk is aan vezels. In feite bevat 100 gram volkoren 12 gram vezels, terwijl dezelfde portie wit meel slechts 2 gram bevat. Dit betekent dat je je langer vol voelt als je volkorenproducten eet. Volkoren producten zijn ook rijk aan andere voedingsstoffen die goed zijn voor je gezondheid, zoals mineralen, vitaminen en eiwitten. Ze bevatten veel voedingsvezels, die bloedsuikerspiegel laag houden. Dit betekent dat deze producten hongergevoel onderdrukken, langer een vol gevoel geven en risico op diabetes verminderen. Volkorenproducten zijn ook rijk aan eiwitten. Dit betekent dat ze je stofwisseling stimuleren, je helpen afvallen en je langer een vol gevoel geven. Het eten van volkorenproducten is een geweldige manier om constant honger te stillen en het risico op diabetes en obesitas te verminderen. Dit zijn slechts enkele manieren waarop je met echte honger kunt omgaan. Kijk voor meer tips over omgaan met honger in dit artikel.

Gezonde tussendoortjes

In een wereld waar mensen altijd onderweg zijn, kan het moeilijk zijn om een gezonde manier te vinden. Er zijn echter tal van gezonde snacks die je kunt vinden bij je plaatselijke supermarkt of die je zelfs zelf kunt maken. Een van de beste dingen van deze snacks is dat ze je een energieboost geven zonder te zwaar of vullend te zijn. Ze bevatten ook geen kunstmatige ingrediënten of conserveermiddelen, iets waar veel mensen naar op zoek zijn als ze gezonder willen eten. Hier zijn enkele van de beste gezonde snacks voor mensen die veel onderweg zijn zonder een lege maag te hebben. Vers fruit is een van de meest populaire en voedzame snacks en het is bijna overal gemakkelijk te vinden. Als je een tussendoortje wilt eten terwijl je boodschappen doet, is vers fruit een goede optie, omdat het geen rommel of kruimels veroorzaakt die over je kleding komen. Je kunt het ook combineren met een kleine hoeveelheid pindakaas of er eventueel wat kaneel overheen strooien. Voorgerechten zijn ook een heerlijke manier om trek te krijgen in het hoofdgerecht. Dat kan zo simpel zijn als een boterham met kruidenboter of een uitgebreider gerecht zoals knoedelsoep.

Een gezond voorgerecht

Als je gaat eten met probeer dan een aantal van deze onderstaande gerechten voor het hongergevoel onderdrukken:

-Een groenteschotel met hummus, baba ganoush en tzatzikisaus

-Een fruitschaal met honing en kaneel

– Een auberginedip

– Een boerenkoolsalade

Eet iets meer proteïnen

Meestal wanneer men groenten eet is het mogelijk om niet zoveel eiwit te consumeren. Het geeft ook een meer bevredigend gevoel dan koolhydraten. Het is niet nodig dat je te ver gaat, maar het toevoegen van tofu, peulvruchten, of kaas kan helpen de honger te verlichten.

Breek je suikerverslaving

Het is niet gezond, of het is nutteloos om gewicht te verliezen. Suikerverslaving kan je het gevoel geven dat je de hele dag aan het eten bent. Nu moeten we stoppen! Profiteer ervan als je genoeg suiker in je leven hebt. Eenvoudiger. Vervang het met perziken.

Conclusie

Het honger gevoel wordt veroorzaakt door een daling van de bloedsuikerspiegel en het vrijkomen van het hormoon ghreline. Voor het hongergevoel onderdrukken, moet je iets eten dat de bloedsuikerspiegel verhoogt en het ghrelinegehalte verlaagt. Er zijn twee eenvoudige regels om te onthouden: eet eiwitten en vezels, en eet regelmatig. Eet iets dat rijk is aan eiwitten, en eet regelmatig. Er zijn verschillende situaties waarin u waarschijnlijk een hongergevoel krijgt, onder meer wanneer u gestrest, angstig of moe bent. Bij stress geeft het lichaam cortisol af, een hormoon dat de afgifte van ghreline stimuleert. Als je moe bent, geeft je lichaam adenosine af, een stof die honger veroorzaakt. Het eten van volkorenproducten is een goede manier om de honger te stillen en het risico op diabetes en obesitas te verminderen.

Reageren