Afvallen met deze buikspieroefeningen

Iedereen wil afvallen, maar het probleem is dat je nooit weet waar te beginnen. Er zit te veel vlees op je heupen en buik heen. Hoe verstop je het onder je kleding? Wat moet ik doen om dit allemaal kwijt te raken? Dit zijn allemaal vragen waarop je tijdens het lezen dit artikel een antwoord krijgt.

Vele dromen ervan om een wasbordje te hebben. In de fitness beginnen ze dan ook als een gek hun buikspieren te trainen. Toch eerst even een paar feiten omtrent de buikspieren:

  • Als er een vetlaagje boven de buik ligt, dan zullen de buikspieren nooit zichtbaar zijn. Met krachttraining verbrandt men geen vet. Dat laagje vet moet verbrand worden door middel van cardiovasculaire training.
  • De buikspier is een spier zoals een ander. Het is dus niet nodig om tientallen oefeningen te doen op deze spier. Behandel ze zoals een andere spier.
  • ‘De buikspier’ bestaat eigenlijk niet. Men zou moeten spreken over de buikspieren. Daar deze uit verschillende delen bestaat.

Reverse crunches

Hoe moet ik reverse crunches correct uitvoeren?
Ga liggen op een schuine plank en klem vervolgens de handen om een stang. Til de benen op en vervolgens ook het bekken. Probeer met het hoofd de knieën te raken.

Welke spieren worden dan getraind?
Bij het heffen van de benen: darmbeenlendenspier, rechte dijspier en spanner van het dijbeenpeesband.Wanneer het bekken van de grond komt: vooral de buikspieren rond de navel.

Doelen stellen

Laten we beginnen bij het stellen van doelen.  Je moet voor doelen stellen die haalbaar zijn. Deze doelen moet je met iemand bespreken en vastleggen. Als je een doel hebt gesteld moet je jou hier ook aan houden. En er moet ook een straf opgelegd worden als je het doel niet haalt of je niet aan de afspraak houdt. Dit begint natuurlijk allemaal met discipline. Afvallen vergt een hoop discipline je moet een aantal dingen laten die erg lekker zijn en soms ook heel erg verleidelijk zijn.

Doordat je een doel hebt gesteld en dat wilt bereiken in een bepaalde tijd kan je deze dingen weerstaan. En kan je naar dit doel toewerken. Als je het doel hebt bereikt kan je een feestdag houden en kan je heel even zondigen.  Dit om je lichaam en geest euforish te prikkelen. Zodat je weer verder kan en een nieuw doel kan opstellen.

Dit zorgt ervoor dat je jaar je nieuwe doel kan toewerken. Zo houd je het vol omdat je hersens de prikkels van het vorige succes hebben genoten. Daarnaast blijft het van belang dat je altijd goed blijft eten. Het zorgt ervoor dat je lichaam genoeg verbrand en dat het niet je spieren gaat verbranden, omdat je slecht voor je lichaam zorgt.

Buikspier oefening

Je kan naast dat je aan het afvallen bent altijd buikspier oefeningen blijven doen, zoals op de afbeelding hiernaast staat beschreven. Het is niet de bedoeling dat je aan je nek gaat trekken, dat veroorzaakt alleen maar nekpijn en misschien naar verloop van tijd hoofdpijn. Het is de bedoeling dat je de buikspieren aanspant en dat je dan je lichaam naar boven trekt.

Als je in het begin automatisch aan je nek trekt kan je ook je handen op je borst leggen en zo je buikspieren aanspannen en naar boven komen. Het is ook mogelijk om iemand op je voeten te laten zitten zodat je voeten niet van de grond komen. Dit is een basis oefening van de buikspieren die als je voor de spiegel staat aan de voorkant zitten.

Lage buikspieren trainen

Als je ook de onderste buikspieren wilt trainen en lekker wilt afvallen en een strakke buik krijgen moet je een andere oefening doen. Zoals de afbeelding hier rechts aangeeft moet je de benen van de grond naar boven bewegen en de benen in een rechte lijn proberen te houden. Je kan als dit in het begin te zwaar is nog twee handen onder je billen leggen zodat het iets makkelijker wordt. Deze oefeningen doe je 10 keer en dan 3 series. Als dit te makkelijk is bouw je dit uit totdat het weer wat moeilijker voor je wordt.

Reageren