5 tips die jou kunnen helpen bij het afvallen

Het streven naar een gezond gewicht is een grote uitdaging. Iedereen begint vanaf een ander startpunt en heeft een ander doel. De ene wil zijn streefgewicht bereiken en de ander wil hier ook nog spiermassa bij opbouwen en sterker worden. Iedereen is ook bereid om andere dingen te doen om af te vallen. 

Zo val je af

Heel simpel gezegd kun je op een gezonde manier afvallen door onder je caloriebehoefte te zitten. Dit kun je doen door een combinatie van gezonder eten en meer bewegen. Zo verbrand jij calorieën. Bovendien wordt het aangeraden om elke dag 60 minuten te sporten of te bewegen. Dit kun jij zo invullen als je zelf wilt. Wanneer je jouw draai hebt gevonden in deze fitte levensstijl, is het makkelijker om op jouw streefgewicht te blijven na het afvallen. 

Tip 1: Eet gezond 

Het belangrijkste aspect van afvallen is gezond eten. Door onder je caloriebehoefte te zitten, kun je afvallen. Het verschilt per persoon hoeveel calorieën je nodig hebt. Dit heeft te maken met hoeveel je beweegt op een dag, gewicht, lengte, leeftijd, welk geslacht je bent en wat je doel is. Ook gevarieerd eten is belangrijk. Als je hier moeite mee hebt kun je een diëtist inschakelen. Dit kan (deels) verzekerd worden. Je kunt altijd kijken of jij een vergoeding voor een diëtist hebt of kunt krijgen. 

Tip 2: Drink genoeg water

Deze tip klinkt heel simpel, maar water drinken is nou eenmaal erg belangrijk. Het helpt je om gehydrateerd te blijven. Ook kan het jouw eetlust onderdrukken. Hierdoor voorkom je dat je onnodige calorieën consumeert. Probeer ook vaker voor water te kiezen in plaats van een drank vol met suikers. 

Tip 3: Lichaamsbeweging

Een ander belangrijk aspect van het afvallen is lichaamsbeweging. Lichaamsbeweging helpt jou om onder je caloriebehoefte te blijven. Zoals eerder al genoemd werd is het aan te raden om 60 minuten per dag te bewegen. Dit kun je zo invullen als je zelf wilt. Op deze manier is het makkelijker om consistent te blijven. Als je wat laagdrempeliger wilt beginnen, kun je proberen om eerst een uurtje te wandelen. 

Tip 4: Stel realistische doelen 

Stel realistische doelen. Het is belangrijk om een duidelijk doel voor ogen te hebben. Geef jezelf genoeg tijd om deze te behalen. En wees hierbij realistisch. Gezond gewichtsverlies is 0.5 tot 1 kilogram per week. Wees geduldig en blijf consistent. Door geleidelijk gewicht te verliezen vergroot je ook de kans om dit gewicht te behouden. Zit je heel erg in de knoop met duidelijke doelen stellen en de voeding die hierbij hoort? Doe een cursus afvallen!

Tip 5: Wees lief 

Ieders lichaam werkt anders. Probeer jezelf niet te veel te vergelijken met anderen. Bij de een kan het nou eenmaal wat sneller gaan, dan bij de ander. Wees vooral lief voor jezelf. 

Reageren