Ben ik te zwaar?

Aan de hand van het lichaamsgewicht en de lengte kun je berekenen of je te zwaar bent. De uitkomst is een getal (=BMI-index) waarmee het gewicht wordt beoordeeld.
Vul je gegevens in de onderstaande formule (= Quetelet Index) in:

Your BMI is

Let op!

  • De Quetelet Index geldt niet voor sporters, omdat zij een hoog lichaamsgewicht hebben als gevolg van veel spierweefsel. Een sporter traint ongeveer 10 uur of meer in de week.
  • De Quetelet Index geldt niet voor kinderen en tieners, omdat hun lichaam nog in ontwikkeling is. Hun gewicht is te beoordelen met behulp van de gemiddelde groeicurve.

Te zwaar?
Als je te zwaar bent, kun je besluiten om af te vallen. Dat is beter voor de gezondheid en je voelt je er wellicht prettiger bij. Natuurlijk kun je ook besluiten om je gewicht te laten zoals het nu is.
Een gewichtstoename is in het geval van overgewicht en obesitas niet wenselijk, want het is niet bevorderlijk voor de gezondheid en de extra kilos zijn weer lastig kwijt te raken.

  • De site legt uit wanneer het beter is om af te vallen en in welke situatie het verstandig is om je huidige gewicht te handhaven.
  • Verder kun je lezen hoe je het makkelijkst en op een verantwoorde
    (=
     gezonde) wijze gewicht verliest. Op deze manier heb je de meeste kans van slagen op het bereiken en het behouden van het gewenste gewicht wijze

Normaal gewicht?
Als je niet te zwaar bent, betekent dit niet dat je zomaar alles kunt gaan eten. Te veel eten is nooit gezond en er bestaat altijd een kans om (later) overgewicht te ontwikkelen. Houd daarom je gewicht op peil. De site legt uit hoe je dit het best en het makkelijkst kunt doen.

Te licht?
Als je te licht bent, eet je waarschijnlijk te weinig. Probeer je gewicht iets te verhogen door wat extra te eten. Maar prop je niet vol met snoep en snacks. Gezonde voeding is voor jou eveneens belangrijk

Reageren