Plaatselijk afvallen met liposuctie

Liposuctie is een ouderwetse manier om plaatselijk vet te verwijderen. Tegenwoordig wordt Liposculptuur toegepast. Het voordeel daarvan is dat de huid na de operatie weer strak trekt. Mensen tussen de 18 en 35 zijn het meest geschikt omdat de huid op deze leeftijd nog soepel is. Dat betekend niet dat de operatie is uitgesloten voor de oudere leeftijds- categorie.

Wat is het doel van liposuctie?

Heb je overgewicht en denk je dat liposuctie het wonderbaarlijke middel is? Dan moet ik je helaas teleurstellen! Liposculptuur is alleen bedoeld om vetophopingen op bepaalde lichaamsdelen te verwijderen. Mensen die op een gezond vetpercentage/gewicht zitten zijn het meest geschikt. Het verwijderde vet keert na enkele maanden terug. Het vet zal zich gelijkmatig over je lichaam verspreiden. Hierdoor onstaat dus de gewenste lichaamsvorm.

Waar je op moet letten na de behandeling.

Een goede chirurg zal na de operatie een geschikt dieet voor je opstellen. De duur van het  dieet duurt meestal vier maanden. De chirurg zal een persoonlijk streefgewicht voor je opstellen. Het dieet zorgt dat de vetecellen op het behandelde deel de kans krijgen om dicht te groeien ( anders komt het binnen-no time op dezelfde plek terug)

Veel mensen die niet tevreden zijn na een operatie proppen zich weer vol met eten. Althans ze eten genoeg om het vet weer op dezelfde plek terug te laten komen. Het is jammer dat mensen niet over de juiste kennis beschikken. Door gebrek aan kennis denken ze gezond te eten terwijl ze in de werkelijkheid gewoon teveel calorieën naar binnen krijgen. Zo zie je maar dat het zelfs met liposuctie veel motivatie kost om je doel te bereiken.

Wij zien vaak kenmerkende vetophopingen per geslacht. Bij mannen vinden deze vooral plaats bij de onderbuik, borst en nek streek. Vrouwen ervaren over het algemeen ophopingen bij de dijen,bil streek, heupen en bovenbenen. Het komt ook zeker voor waarbij de rollen zijn omgedraaid. In dit geval is iemand eerder geneigd om tot liposuctie over te gaan.

Liposuctie voor je gezicht en kaaklijn en wangen.

Een onderkin of onzichtbare kaaklijn word vaak als ongezond gezien. Iemands gezicht verraad namelijk zijn  of haar gezondheid. Een bol gezicht is de oorzaak van een te hoog vetpercentage.

In sommige gevallen heeft iemand ondanks een laag vetpercentage last van een onderkin. Hierin kan liposuctie een oplossing bieden, de onderkin is een vrij eenvoudige procedure en kan onder plaatselijke verdoving plaatsvinden. De patiënt draagt dan voor 10 dagen verband rondom zijn nek. Het resultaat is een strakkere kaaklijn.

Naast een onderkin hebben sommige mensen ook last van ‘hamsterwangen’.Dit geeft een onvolwassen uitstraling. Een chirurgishce ingreep om vet bij je wangen te verminderen wordt “facial fat removal’ genoemd. Hierbij snijdt de chirurg het overtollige vet aan de binnenkant van je wangen weg.

Facial fat removal is zeker niet zonder risico’s. Veel patienten verliezen hun jeugdige uitstraling en zien er opeens 10 jaar ouder uit. Houd er rekening mee dat na je 35ste van nature vet op je gezicht afneemt. Door de behandeling loop je het risico om er oud uit te zien. Dit komt door een hangende huid.

Je zou een chirurg moeten vermijden wanneer hij/zij:

  • Een operatie voorstelt terwijl je eigenlijk niet op gezond gewicht bent.
  • Je niet waarschuwt over het vet dat terugkomt en geen dieet met je opstelt.
  • Niet verteld over de risico’s als er maar op 1 plek behandeld word. ( voor een goed resultaat moeten er meerdere plekken behandeld worden om te voorkomen dat de ophoping zich verplaatst)
  • Wanneer je geen goed gevoel hebt bij iemand ( vreemd onderbuik gevoel)
  • Niet voldoende voorlichting geeft over de risico’s

Kort samengevat:
Liposculptuur is niet bedoeld voor mensen met overgewicht en zal je een handje helpen om net die laatste paar ophopingen te kunnen verwijderen. Met een goed na-dieet zal je een uitstekend resultaat kunnen boeken!

Reageren