Keto dieet: dwingt je lichaam tot vetverbranding

Het keto dieet, ook wel het ketogeen dieet genoemd, heeft de laatste jaren zijn bekendheid zien toenemen. Iedereen praat erover. Want het staat bekend als “wonder dieet”. Er zijn steeds meer beroemdheden, professionele atleten en diëtisten die het ketogeen dieet promoten. Maar welke voordelen levert het dan op? Kan je met keto dieet afvallen? Ik kan je vast verklappen dat 2 kilo afvallen per week niet vreemd is tijdens het ketogeen dieet. Er zijn genoeg bewijzen dat het keto dieet werkt, dus koolhydraatarm eten is zeker het proberen waard!

Een ketogene dieet is niets nieuws

Het dieet waarbij men een keto dieet volgt bestaat al bijna een eeuw als behandeling bij epilepsie voor mensen die slecht op medicijnen reageren. Terug in het jaar 1920 ontdekten onderzoekers namelijk dat een koolhydraatarm dieet, epileptische aanvallen verminderd. Sindsdien is de populariteit ervan toegenomen waardoor het voor sommige als het beste dieet wordt bestempeld. Als jij ook het keto dieet volgen wil dan neemt dit extreem koolhydraatarm dieet je bij de hand. Het ketogene dieet is rijk aan eiwitten en geeft een verzadigd gevoel ondanks je minder koolhydraten eet. Hierdoor is het keto dieet makkelijker vol te houden dan een caloriearm dieet.

Wat is ketose?

ketose genoemd is een metabolische toestand waarin het lichaam ketonen in de lever produceert om als alternatieve energiebron te gebruiken. Het doel van ketose is om het lichaam te voorzien van een alternatieve brandstofbron, die kan helpen de glucosespiegel laag te houden.

Ketonen worden door de lever geproduceerd uit vet en zijn een alternatieve emergiebron voor je lichaam. Ketose treedt op wanneer het lichaam niet genoeg suiker (glucose) heeft voor energie. Het lichaam verbrandt in plaats daarvan vet. Als je in ketose bent, maakt je lever ketonen uit vet in plaats van koolhydraten of eiwitten. Dit betekent dat je meer vet als brandstof gebruikt dan normaal en dat het mogelijk is om in een toestand te komen die ‘keto-adaptatie’ wordt genoemd.

Wanneer je de staat van ketose bereikt, zal je lichaam meer afhankelijk zijn van zogenaamde ketonen als brandstof en kan het een paar weken duren om zich volledig aan te passen. Ketose is een natuurlijk proces dat optreedt wanneer je lichaam aan het vasten is of koolhydraten beperkt.

Voorbeelden van een keto dieet

Het keto-dieet is vergelijkbaar met de Atkins- en koolhydraatarme diëten. Waarbij je koolhydraatinname drastisch moet verminderen als je probeert af te vallen. Om dit in perspectief te plaatsen, zelfs een enkele appel bevat ongeveer 30 gram koolhydraten. Met andere woorden, één appel is voor de meeste vrouwen ongeveer 10% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid koolhydraten.

Om ervoor te zorgen dat je al je voedingsstoffen binnenkrijgt met het keto-dieet, moeten mensen met dit plan veel groenten en gezonde vetten eten. Je zult ook minimaal 70% van je calorieën uit gezonde vetten moeten halen en 5% uit eiwitten. Na verloop van tijd kun je minder koolhydraten eten zonder negatieve effecten, aangezien het lichaam zich aanpast aan het verbranden van vet als primaire brandstofbron. Het basisidee is dat mensen worden aangemoedigd om vetrijke voedingsmiddelen zoals boter, olie en vette vis te eten, terwijl ze koolhydraatrijke voedingsmiddelen zoals pasta, rijst, brood, fruit en groenten overslaan om het lichaam te dwingen

Wat eet je tijdens het keto dieet?

Vet is de belangrijkste energiebron voor het lichaam bij een ketogeen dieet. Het is het meestal niet moeilijk om voldoende vet binnen te krijgen. Een ketogeen dieet is een vetrijk, koolhydraatarm dieet dat zorgt voor meer energie en focus. In deze stap moet je wat eiwitten eten. Dit kun je doen door eieren, zuivel of plantaardige eiwitbronnen zoals bonen toe te voegen.

Je kunt ook overwegen om vetrijke zuivelproducten in je dieet op te nemen, zoals boter of slagroom zonder suiker, om de vetinname te verhogen . Als je nog steeds moeite hebt om genoeg vet binnen te krijgen, overweeg dan om noten toe te voegen, zaden of avocado’s. Een andere optie is het verwijderen van suiker en deze te vervangen door stevia of erythritol. Vezelrijk voedsel omvat volle granen, fruit, groenten en bonen, zoete aardappel. Met zo’n dieet kun je ook bewerkte voedingsmiddelen vermijden. Zulke koolhydraten zitten vooral in brood en pasta, die je moet vermijden.

 • Bij een keto dieet eet je koolhydraatarm voedsel en voedsel dat veel vet bevat. Je eet ook hoogwaardige dierlijke producten, waaronder vlees, eieren en zeevruchten. Enkele voorbeelden van koolhydraatarme producten die tijdens het keto-dieet gegeten kunnen worden zijn: amandelboter, kokosmeel, koffiemelk.
 • Koolhydraatarm voedsel dat vaak wordt geconsumeerd tijdens het keto-dieet, kan bestaan uit kaas en andere zuivelproducten, noten en notenpasta, in spek gewikkelde gehaktballetjes met mayonaisedressing.
 • Dierlijke vetten die tijdens het ketogeen dieet kunnen worden geconsumeerd, zijn dierlijke oliën zoals kokosolie, boter. Dierlijke producten zoals eieren , kaas en humaan gevogelte zijn toegestaan op het keto-dieet.
 • Koolhydraatarme groenten die op het keto-dieet kunnen worden geconsumeerd, zijn avocado’s, broccoli en bloemkool.

Hoeveel koolhydraten kan ik eten tijdens het Keto-dieet?

Een van de meest gestelde vragen die mensen stellen is: “Hoeveel koolhydraten mag ik eten tijdens het Keto-dieet?” De hoeveelheid koolhydraten die je kunt eten op een keto-dieet hangt af van je huidige gewicht, lengte en activiteitenniveau. De algemene regel is om te beginnen met 20 gram per dag en langzaam te verhogen of te verlagen, afhankelijk van hoe je lichaam reageert. Degenen die meer gewicht te verliezen hebben en minder actief zijn, zouden moeten beginnen met 40 gram koolhydraten per dag . Ben je actiever dan kan je beginnen met 60 gram per dag . Begin voor mensen met een gezond gewicht met 50 gram per dag.

Wat eet je tijdens het keto dieet?

Vet is de belangrijkste energiebron voor het lichaam bij een ketogeen dieet. Het is het meestal niet moeilijk om voldoende vet binnen te krijgen. Een ketogeen dieet is een vetrijk, koolhydraatarm dieet dat zorgt voor meer energie en focus. In deze stap moet je wat eiwitten eten. Dit kun je doen door eieren, zuivel of plantaardige eiwitbronnen zoals bonen toe te voegen.

Je kunt ook overwegen om vetrijke zuivelproducten in uw dieet op te nemen, zoals boter of slagroom zonder suiker, om de vetinname te verhogen . Als je nog steeds moeite hebt om genoeg vet binnen te krijgen, overweeg dan om noten toe te voegen, zaden of avocado’s. Een andere optie is het verwijderen van suiker en deze te vervangen door stevia of erythritol. Vezelrijk voedsel omvat volle granen, fruit, groenten en bonen, zoete aardappel. Met zo’n dieet kun je ook bewerkte voedingsmiddelen zoals brood en pasta vermijden.

Bij een keto dieet eet je koolhydraatarm voedsel en voedsel dat veel vet bevat. Je eet ook hoogwaardige dierlijke producten, waaronder vlees, eieren en zeevruchten. Enkele voorbeelden van koolhydraatarme producten die tijdens het keto-dieet gegeten kunnen worden zijn: amandelboter, kokosmeel, koffiemelk.

Koolhydraatarm voedsel dat vaak wordt geconsumeerd tijdens het keto-dieet, kan bestaan uit kaas en andere zuivelproducten, noten en notenpasta, in spek gewikkelde gehaktballetjes met mayonaisedressing.

Dierlijke vetten die tijdens het ketogeen dieet kunnen worden geconsumeerd, zijn dierlijke oliën zoals kokosolie, boter. Dierlijke producten zoals eieren , kaas en humaan gevogelte zijn toegestaan op het keto-dieet.

Koolhydraatarme groenten die op het keto-dieet kunnen worden geconsumeerd, zijn avocado’s, broccoli en bloemkool.

Hoeveel koolhydraten kan ik eten tijdens het Keto-dieet?

Een van de meest gestelde vragen die mensen stellen is: “Hoeveel koolhydraten mag ik eten tijdens het Keto-dieet?” Het komt erop neer dat je niet teveel koolhydraten eet. De hoeveelheid koolhydraten die je kunt eten op een keto-dieet hangt af van je huidige gewicht, lengte en activiteitenniveau. De algemene regel is om te beginnen met 20 gram per dag en langzaam te verhogen of te verlagen, afhankelijk van hoe je lichaam reageert. Degenen die meer gewicht te verliezen hebben en minder actief zijn, zouden moeten beginnen met 40 gram koolhydraten per dag . Ben je actiever dan kan je beginnen met 60 gram per dag . Begin voor mensen met een gezond gewicht met 50 gram per dag.

Wat zijn de voordelen van het ketogeen dieet?

1.Bloedsuiker stabieler – Het ketogeen dieet heeft over het algemeen een lage glycemische index, waardoor bloedsuikerpieken of -crashes gemiddeld minder snel voorkomen. Dit is gebleken uit een onderzoek van alle mensen met type 2 diabetes in de laatste 20 jaar, en wordt verondersteld onafhankelijk te zijn van gewichtsverlies. – Het ketogeen dieet heeft over het algemeen een lage glycemische index waardoor bloedsuikerpieken of -crashes gemiddeld minder snel voorkomen.

Dit is aangetoond door een studie van alle mensen met diabetes type 2 in de afgelopen 20 jaar, en wordt verondersteld onafhankelijk te zijn van gewichtsverlies. Lagere insulinespiegels – Uit een onderzoek bleek dat wanneer deelnemers overstapten van een koolhydraatrijk dieet bij een ketogeen dieet was de verhouding vet/eiwit in het dieet hoger dan wanneer deelnemers hun koolhydraatrijke dieet bleven volgen. Dit leidde tot lagere insulinespiegels en verbeterde insulinegevoeligheid.

2. Meer gewichtsverlies – veel van de potentieel gunstige effecten van ketogene diëten zijn gebaseerd op het feit dat deze diëten veel vet bevatten, een stof die bekend staat om zijn eetlustonderdrukkende eigenschappen. Dit kan leiden tot gewichtsverlies bij een dergelijk dieet wordt geassocieerd met een ketogeen dieet wordt ook verondersteld verband te houden met veranderingen in neurotransmitters zoals dopamine en serotonine, wat zou kunnen verklaren hoe ketogene diëten de mentale focus kunnen verbeteren.

Sommige onderzoeken hebben ook aangetoond dat neuroprotectieve effecten (verbeterde cognitie) mogelijk zijn door de vermindering van ontsteking en oxidatieve stress. Sommige onderzoeken suggereren dat mensen met een ketogeen dieet afvallen omdat hun metabolisme aanzienlijk lager is dan dat van hun leeftijdsgenoten die geen ketogeen dieet volgen. Dit kan gebeuren omdat ze meer afhankelijk zijn van vetopslag voor energie en minder van glucose, of omdat ze minder niveaus van het eetluststimulerende hormoon ghreline produceren.

3. Verbeterde hersenfunctie – Studies door Dr. Dominic D’Agostino aan de Universiteit van Zuid-Florida tonen aan dat ketonen werken als een “superbrandstof” voor de hersenen en werken om hersenveroudering en cognitieve achteruitgang te voorkomen. Om de hersenfunctie en cognitieve prestaties te verbeteren, wenden veel mensen die hersenmist en vermoeidheid ervaren zich tot het ketogene dieet. Dit type dieet helpt het lichaam ketonlichamen te produceren die door de hersenen als brandstof worden gebruikt. Met dit dieet hoeft je je alleen maar te concentreren op het binnenkrijgen van voldoende dagelijkse eiwitten en groenten terwijl je in een staat van voedingsketose blijft.

4. Gezondheid van het hart – Het keto-dieet kan risicofactoren voor hart- en vaatziekten verlagen omdat het ontstekingsmarkers en andere biomarkers vermindert. High-density lipoprotein (HDL) – Het keto-dieet kan de HDL-waarden verhogen, wat gepaard gaat met een verminderd risico op coronaire hartziekten. High-density lipoproteïne-cholesterol, ook wel HDL genoemd, is een soort cholesterol in het bloed. Het is bekend dat het een beschermend effect heeft op de gezondheid van het hart door het risico op coronaire hartziekten te verminderen. Het keto-dieet kan de HDL-waarden verhogen, wat in verband wordt gebracht met een verminderd risico op coronaire hartziekten.

5.Therapeutische en preventieve geneeskunde- Het ketogene dieet is een koolhydraatarm, vetrijk dieet dat wordt gebruikt om veel verschillende aandoeningen te behandelen. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld in de jaren 1920 als een behandeling voor epilepsie, maar is sindsdien gebruikt voor de behandeling van andere aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer en kanker. Dit komt doordat het helpt hersencellen te herstellen. Er wordt bijvoorbeeld gedacht dat het zowel mensen met de ziekte van Alzheimer als patiënten met dementie kan helpen. Het kan ook de cognitieve functie verbeteren bij kinderen die een beroerte of traumatisch hersenletsel hebben gehad, en het is aangetoond dat het effectief is bij de behandeling van depressie.

6. Energie en prestaties – Veel ketogene lijners gebruiken het ketogene dieet als een manier om hun energie- en prestatieniveau te verhogen. In onderzoeken is aangetoond dat ketose de prestaties in sporten, zoals tennis, verbetert door ontstekingen en spiervermoeidheid te verminderen en tegelijkertijd de hersteltijd te verbeteren. Ketose kan ook de cardioprestaties verbeteren door het lichaam te helpen vet als brandstof te gebruiken in plaats van koolhydraten of eiwitten. Maar zo eenvoudig is het niet.

In een studie gepubliceerd in het Journal of Sports Medicine and Physical Fitness, keken onderzoekers naar het totale aantal calorieën, vetgrammen en eiwitgrammen geconsumeerd door wielrenners gedurende drie verschillende tijdsperioden: vóór keto, tijdens de eerste week van keto en na 12 weken op een ketogeen dieet. Wat ze ontdekten was dat terwijl het totale aantal calorieën over de hele linie afnam, het vetpercentage en het eiwitpercentage toenam.

Maar hoe zit het met studies die aantonen dat ketogene diëten slecht zijn voor sporters? Een studie gepubliceerd in Medicine & Science in Sports & Exercise keek naar de effecten van een ketogeen dieet op de prestaties van vier verschillende groepen: duursporters, krachtsporters, weerstandsgetrainde individuen en ongetrainde individuen. Ze ontdekten dat de prestaties bij alle vier de groepen afnamen, behalve bij de ongetrainde groep. Dit suggereert dat keto misschien geen goed idee is voor alle atleten. Kunnen we nog steeds keto gebruiken, zelfs als het niet voor ons werkt?

Keto werkt heel goed als hulpmiddel bij gewichtsverlies en het bestrijden van ontstekingen. De voordelen van keto zijn niet beperkt tot atleten, maar omvatten eerder een verbeterd humeur, controle van de eetlust en vetverbranding. Het onderzoek naar de effecten van ketogene diëten op de prestaties is niet doorslaggevend, maar er zijn nog genoeg onderzoeken om het de moeite waard te maken om te experimenteren met je trainingen of duurtraining op een laag pitje.

7. Chronische slapeloosheid – Veel mensen melden dat ze een betere nachtrust krijgen na het volgen van een ketogeen dieet. Dit komt omdat het ketogene dieet helpt bij het uitputten van hersenglucose en serotonine, de chemicaliën die de waakzaamheid in het lichaam reguleren . In een onderzoek onder 31 gezonde volwassenen sliepen deelnemers die 8 weken lang een ketogeen dieet volgden een half uur tot vier uur langer dan de controlegroep. Na 24 maanden ketogeen dieet te hebben gevolgd, kregen jonge vrouwen gemiddeld 6,8 uur slaap per nacht, vergeleken met 5,1 uur in de controlegroep.

8. Meer mentale helderheid – Als in ketose bent, gebruiken je hersenen ketonen als brandstof en kunnen ze veel minder glucose gebruiken. Dit leidt tot een grotere productie van acetylcholine, wat helpt bij het vasthouden van geheugen en andere cognitieve functies. Choline kan de leeftijdsgerelateerde achteruitgang van neurotransmitters helpen voorkomen door de niveaus van acetylcholine in de hersenen te verhogen. Dit leidt tot verbeterde geheugenretentie en andere cognitieve functies.

9. Hongerbeheersing – Het ketogene dieet vermindert de honger doordat het de bloedsuikerspiegel en het insulinegehalte verlaagt, wat een gevoel van volheid of verzadiging creëert . Veel mensen melden dat ze minder honger hebben nadat ze zijn overgestapt op een ketogeen dieet. Dit komt waarschijnlijk door de verhoogde eiwitinname, die een verhoogd gevoel van volheid kan veroorzaken. Ze melden ook vaak dat ze niet zoveel voedsel hoeven te eten. Het dieet bestaat namelijk uit koolhydraatarm voedsel.

Eiwitrijk voedsel kan worden gegeten door enkele bronnen van magere eiwitten toe te voegen, zoals eieren en noten, maar vlees moet nog steeds het grootste deel van de dagelijkse voeding uitmaken. Studies bij muizen tonen aan dat het ketogene dieet gewichtsverlies bevordert door de voedselinname te verminderen en de eetlust te onderdrukken, wat helpt om gedurende het hele leven een gezond gewicht te behouden.

10. Begin vet te gebruiken als brandstof in plaats van glucose – Het ketogene dieet produceert een metabolisch bijproduct, ketonen genaamd, dat glucose als energiebron kan vervangen. Dit komt omdat het lichaam niet langer afhankelijk is van toegevoegde suikers als brandstof en deze ook kan produceren uit eiwitten of zelfs uit alcohol. Het ketogene dieet produceert een metabolisch bijproduct, ketonen genaamd, dat glucose als energiebron kan vervangen. Dit komt omdat het lichaam niet langer afhankelijk is van suiker als brandstof en het ook kan produceren uit eiwitten of zelfs uit alcohol.

11. Mensen met diabetes helpen – Het dieet kan mensen met diabetes type 1 en type 2 helpen om de bloedsuikerspiegel stabieler te maken , wat helpt hun insulinespiegels, cholesterol en triglyceriden onder controle te houden en symptomen van hart- en vaatziekten (CVD) kan voorkomen of omkeren. Diabetes is een chronische aandoening die veel werk vereist om een goede gezondheid te behouden. Het dieet kan mensen met type 1- en type 2-diabetes helpen hun bloedsuikerspiegel te reguleren, wat helpt hun insulinespiegels, cholesterol en triglyceriden onder controle te houden. Maar het is belangrijk om te onthouden dat het dieet slechts een stukje van de puzzel is als het gaat om goed leven met diabetes.

12. Beter humeur – mensen die een ketogeen dieet volgen, hebben over het algemeen een beter humeur omdat ze meer energie en focus hebben, wat kan leiden tot een positievere kijk. Mentale prestaties – sommige onderzoeken suggereren dat ketogene diëten de aandacht en cognitie kunnen verbeteren. Met name is aangetoond dat neurocognitieve prestaties verbeteren met een vetrijk, koolhydraatarm dieet bij kinderen met epilepsie. Deze bevindingenwerden echter niet gerepliceerd in onderzoeken bij volwassenen met epilepsie of gezonde populaties .

keto dieetschema voor 1 week

koolhydraatrijke maaltijden horen niet thuis bij het standaard ketogeen dieet. Hieronder vind je een keto weekmenu In dit ketogeen dieet eet je genoeg maaltijden met verzadigde vetten per dag om je honger te stillen. Het heeft veel bewezen voordelen voor gewichtsverlies, verbeterde atletische prestaties bij duursporten of zowat elk ander doel. Is dit keto dieet veilig? Dit keto dieet kun je gerust volgen, want het is eigenlijk een goed onderzocht dieet dat bewezen voordelen heeft voor gewichtsverlies en algehele gezondheid. Het is zodanig opgsteld dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Dag 1
Ontbijt: Roereieren Lunch: Boerenkool Chips Diner: Pesto Kipschotel Dessert: Vanille ijs

Dag 2
Ontbijt: Caprese Omelet Lunch: Geroosterde Noten Diner: Tortilla met Rundvlees en Salsa Dessert: Chocolade Mug Cake

Dag 3
Ontbijt: Chocolade Pannenkoeken Lunch: Kalkoen Frittata Diner: Gebakken Zalm met Broccoli en Kaas Dessert: Mokka Mousse

Dag 4
Ontbijt: Kip en kaas ovenschotel Lunch: Gebakken Zalm met Broccoli en Kaas Diner: Portobello Bun Cheeseburger Dessert: Citroen Cur

Dag 5
Ontbijt: Omelet met champignons Lunch: Keto Kip Caesar Salade Diner: Kip Carbonara met Zucchini Dessert: Limoen Pudding

Dag 6
Ontbijt: Avocado Ei Salade Lunch: Broccoli Gehakt Diner: Avocado, spek en geitenkaas salade Dessert: Blondies met macadamia noten en chocolade

Dag 7
Ontbijt: Amandelboter Smoothie Lunch: Bulgaarrundvlees Diner: Romige Champignon Kip Dessert: Chocolade Mousse

Keto recepten

Crunchy Taco Skillet:

Ingrediënten:

 • 1/4 kopje olijfolie 1 theelepel knoflookpoeder 1/2 theelepel chilipeper 1/2 theelepel komijnpoeder 1/2 theelepel paprikapoeder 1/2 theelepel zout 500 gram gehakt 1/2 kopje gehakte ui 1 kopje gehakte paprika 1 blikje maïs, uitgelekt 1 blikje gesneden tomaten 1/2 kopje geraspte kaas

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflookpoeder, chilipeper, komijnpoeder, paprikapoeder en zout toe en roer goed.
 3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt gaar. Voeg de ui, paprika, maïs en tomaten toe en kook totdat alles gaar is, ongeveer 5 minuten.
 4. Verdeel het gehaktmengsel in een ovenvaste schaal. Bestrooi met de geraspte kaas en zet het in de oven. Bak voor 10-15 minuten of totdat de kaas goudbruin is.
 5. Serveer met guacamole, salsa of je favoriete toppings. Geniet ervan!

Keto Pesto Chicken

Ingrediënten:

– 2 kipfilets – 2 eetlepels olijfolie – 2 eetlepels pesto – 1 eetlepel balsamicoazijn – 2 tenen knoflook, fijngehakt – Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 190 graden. 2. Leg de kipfilets op een bakplaat en bestrijk met de olijfolie. 3. Meng de pesto, balsamicoazijn, knoflook, zout en peper in een kom en roer tot het goed gemengd is. 4. Bestrijk de kipfilets met de pesto-mengsel. 5. Bak de kipfilets 30 minuten of totdat ze gaar zijn. 6. Serveer met een salade of groenten.

Keto Zalm Pesto Pasta

Ingrediënten:

– 2 porties zalmfilet – 4 eetlepels pesto – 2 eetlepels olijfolie – 1 kop kleine broccoli florets – 1 kop spiralized courgette – 1/4 kop geroosterde pijnboompitten

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de zalmfilet op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk de bovenkant met olijfolie. Bak de zalm in de oven gedurende 15 minuten. 2. Breng een pot met water aan de kook. Voeg de broccoli florets toe en kook gedurende 3-4 minuten. Voeg vervolgens de spiralized courgette toe en kook gedurende 1-2 minuten. Giet het water af. 3. Meng de gekookte groenten, de pijnboompitten en de pesto in een kom. Voeg de gebakken zalm toe en meng alles goed. 4. Serveer warm en geniet!

Kokos-chocolade mousse taart

Ingrediënten: – 3 eieren – 250ml kokosmelk – 50g pure chocolade – 50g kokosrasp – 2 eetlepels roomboter – 2 eetlepels stevia – 2 eetlepels kokosolie – 1 theelepel vanille extract – 1 theelepel bakpoeder – 1/2 theelepel zout

Bereiding:

1. Verwarm de oven op 175 graden Celsius. 2. Klop de eieren in een kom met een garde. 3. Voeg de kokosmelk, chocolade, kokosrasp, roomboter, stevia, kokosolie, vanille extract, bakpoeder en zout toe en mix goed. 4. Vet een taartvorm in met wat kokosolie en schenk het beslag in de vorm. 5. Bak de taart in de oven voor ongeveer 25-30 minuten. 6. Laat de taart volledig afkoelen voordat je deze snijd. 7. Serveer de taart met wat extra kokosrasp.

Conclusie

Nu je besloten hebt om aan je keto reis te beginnen, moet je van je ervaring het beste van het beste maken. Vermijd daarom deze fouten die keto-ers vaak geneigd zijn te maken. Ten eerste moet je begrijpen dat keto niet betekent dat je moet gaan voor een voedselstaking. Nee, wanneer je honger voelt, moet je eten. Begin met het eten van niet-zetmeelrijke groenten. Groenten bevatten essentiële vitaminen, vezels en elektrolyten die je lichaam zullen voorbereiden op sommige bijwerkingen van het keto-dieet in je eerste dagen.

Ten tweede, zodra het ketonengehalte in het bloed stijgt, worden ze uit het lichaam uitgescheiden via zweet en urine. Op deze manier verliest je lichaam elektrolyten. Daarom is het belangrijk om gehydrateerd te blijven gedurende de dag. Drink veel water. Elektrolyten krijg je binnen door Himalaya zout aan je recepten toe te voegen.

Tot slot. Het is niet toegestaan om alle vetten te eten. Zorg voor onbewerkte vetten. Je aanpak voor ketonish eten moet een schone en gezonde maaltijd zijn. Ingredienten op basis van biologische eieren, vis, boter, avocado, en kokosolie. Dit kan je vergelijken met het vermijden van bewerkt vlees.

Keto dieet ervaringen

1. “Ik heb mijn leven veranderd door te beginnen met het keto dieet. Ik heb meer energie, minder honger, meer mentale helderheid en een gezondere levensstijl. De eerste week was een uitdaging, maar het heeft me geholpen om meer controle te krijgen over mijn eetgewoonten. Ik ben nu in staat om gezonde keuzes te maken en de resultaten zijn evident!” Marijke

2. “Ik heb het keto dieet geprobeerd als een laatste redmiddel om gewicht te verliezen. Hoewel het in het begin moeilijk was, heb ik het volgehouden en na een paar maanden ervaarde ik een grote verandering in mijn gewicht en energieniveau. Ik ben nu in staat om meer activiteiten te doen dan voorheen, en zie er beter uit dan ooit tevoren” Vincent

3. “Het keto dieet heeft een grote impact op mijn energie gehad. Ik heb meer energie gekregen, kan meer doen en voel me veel beter. Ik heb ook veel meer controle over wat ik eet en wat voor effect het op mijn lichaam heeft. Ik ben meer gemotiveerd om gezonde keuzes te maken en kan het verschil merken in hoe ik me voel. Het is een geweldige manier om je gezondheid en welzijn te verbeteren.” Amir

6 berichten

 • Je zegt alleen calve pindakaas .Helemaal mis.Alleen 100%pindakaas Geen palm olie in de pindakaas .Calve heeftde goede olie eruit gehaald,en palm olie erin gedaan FOUT.geen plant olie gebruiken

 • Voel me de hele tijd alert. Ben wat gewicht kwijt. Het heeft een aandoening die ik had genezen.

  Ik gebruik het nu en ik raad echt aan het te proberen.

 • Mijn vriend deed keto voor een maand. Hij deed het geweldig. Verloor gewicht en zag er gezond uit. Maar hij was de hele tijd slecht gehumeurd, ik ramde bijna een pizza door zijn strot.

 • Persoonlijk denk ik dat het een beetje onrealistisch is om volledig te stoppen met koolhydraten, althans voor mezelf. Ik hou te veel van pizza, bier, bagels, pasta en ander koolhydraatrijk voedsel. Als ik heb geprobeerd om gewicht te verliezen, heb ik altijd een milde calorietekort gedaan en het heeft gewerkt voor mij, ik verloor 30 kilo langzaam over het geheel van 2017. Omdat ik gewichten hef, of ik nu aan het bulken of cutten ben, zorg ik er gewoon voor dat ik ongeveer een gram eiwit per kilo lichaamsgewicht eet, en verdeel de rest van mijn calorieën tussen welke koolhydraten en vetten ik toevallig eet.

  Dat gezegd hebbende, als keto werkt voor jou, je kunt het volhouden, en het helpt je je gewicht/fitness doelen te bereiken, ga ervoor. Ik ben voorstander van elk dieet en lichaamsbeweging die mensen helpt hun doelen te bereiken