Koolhydraatarm pizza recept gezocht?

Smullen met dit recept voor een pizza met vrijwel geen koolhydraten! Welk koolhydraat-beperkt dieet je ook volgt, dit gerecht kun je met een gerust hart eten. Nu maak je het heel eenvoudig zelf.

Benodigdheden voor de bodem:

– 1 kleine bloemkool
– 1 ui
– een klontje roomboter
– 2 eetlepels water
– 3 eieren
– 2 theelepels Italiaanse kruiden
– 1 theelepel zout
– 1 bol mozzarella
– 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Benodigdheden voor de topping:

– 6 plakjes salami of andere Italiaanse worst
– 50 gram geraspte Parmezaanse kaas (samen dus 100 gram!)
– groenten met weinig koolhydraten zoals groene paprika, ui, champignons en olijven.

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden voor de heteluchtoven).

Hak de bloemkool en de ui fijn. Laat het klontje boter smelten in een koekenpan en doe hier de bloemkool en ui in. Roerbak dit enkele minuten en voeg dan het water toe. Nu laat je het mengsel met het deksel op de pan even stoven op laag vuur, tot de bloemkool zacht is. Laat het hierna afkoelen. Dit gaat het snelst in een glazen of stenen schaal!

Hak intussen de mozzarella in kleine blokjes en snipper eventueel de worst.

Als de bloemkool-ui mengsel is afgekoeld giet je het vocht af en maal je het nog wat fijner met de foodprocessor of mixer (een ‘stamper’ voor stamppot kan ook). Nu voeg je de eieren, de stukjes mozzarella, de (helft van de) Parmezaanse kaas en de kruiden toe. Even goed door elkaar roeren.

Bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier en vorm hierop een ronde plak van het bodemmengsel. Dit bak je ongeveer 20 minuten in de oven, of tot de randjes bruin beginnen te kleuren.

Na het bakken van de bodem laat je de oven aan. Je verdeelt de andere helft van de Parmezaanse kaas over de pizzabodem. Bekleed de pizza daarna met de worst en de groenten.
Tenslotte plaats je de pizza nog even terug in de oven, tot de kaas goed gesmolten is.

Na het bakken verdeel je de pizza in punten, en smullen maar!!

Voedingswaarde

Per portie (1/4 pizza) bevat dit gerecht:
– 480 calorieën
– 38 gram vet
– 33 gram eiwit
– 14 gram koolhydraten

Reageren