Leestijd: 2 minuten

verantwoord afvallenWanneer je bijvoorbeeld 20 kilo overgewicht hebt zijn er slechts een paar opties. Je zou een crash dieet kunnen volgen.

Je zou wat dieetpillen kunnen nemen en bidden dat ze werken. Of, je kan verantwoord afvallen en praktische stappen volgen om je leven te verbeteren.

De derde optie is de aller moeilijkste, maar zal ook het meest voldaan zijn. Verantwoord afvallen zal je in staat stellen om fit te worden voor de rest van je leven.

Kijk naar de redenen waardoor je aan overgewicht lijd. Het kan zijn dat je na het werk de gewoonte hebt om fast food te eten waardoor je een mollige buk hebt, maar vaak liggen de problemen van overgewicht dieper dan je denkt.

Misschien ben je een emotionele eter of heb je een familie die bekend staat aan overgewicht te lijden. Praat met een diëtist om een stap in de juiste richting te zetten.

Maak een afspraak om je levenstijl te veranderen. Crash diëten kunnen je een snelle oplossing bieden, maar helpen niet voor langer termijn. Verantwoord afvallen doe je door rustig en kleine resultaten te boeken. Maak een lijst met de redenen waarom je gewicht wilt verliezen. Misschien om meer energie met de kinderen te hebben of om aantrekkelijker voor je partner te zijn?

Vraag aan je psychiater je medische geschiedenis om er zeker van te zijn dat je in staat bent om te diëten of sporten.  Je doktor kan hier ook bij helpen om te kijken of je doelen realistisch zijn.

Stel 1 of twee kleine doelen per week. Als je teveel in 1 keer wilt, dan heb je een grote kans om te falen. In plaats daarvan, kan je beter de focus leggen op de dingen die voor jou persoonlijk de oorzaak kunnen zijn. Je kan misschien tijdens de lunch met je collega’s in de verleiding komen om mee te snacken. Voeg dan bijvoorbeeld vanaf nu, verse groente toe en vermijd drankjes met suikerbommen met een glas water.

Zoek hulp van andere. Vraag aan je man of vrouw en kinderen om je aan te moedigen te sporten en om van de junk food af te blijven thuis. Als je familie je niet wilt helpen, zoek de hulp dan ergens anders. Vraag aan een vriend of hij samen wilt sporten, wordt lid van een support groep. Verantwoordelijkheid nemen is een belangrijke factor bij verantwoord afvallen.

Begin met bewegen, het is aangeraden om 60 to 90 minuten voor een aantal dagen per week te doen. Een vol uur sporten kan misschien onmogelijk lijken in je agenda, dan kan je bijvoorbeeld dit opsplitsen in vier keer 15 minuten . Neem bijvoorbeeld een wandeling van 15 minuten na het eten, of voordat je gaat werken in de ochtend.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :