Leestijd: 3 minuten

groene theeIedereen weet dat groene thee een handig middel kan zijn als je wat extra gewicht wilt verliezen, maar wist je ook dat groene thee voor een heleboel andere voordelen gebruikt kan worden?

Groene thee wordt al duizenden jaren met heel veel voordelen gebruikt. Een van die dingen is dat groene thee thermogene eigenschappen bevat.

Dit betekent dat groene thee je metabolisme versnelt, of er voor zorgt dat je lichaam meer brandstoffen in een snel tempo verbrand.

Hoe sneller je metabolisme is, des te meer brandstoffen je nodig hebt . Wij slaan vet op als brandstof in ons lichaam. Je metabolisme, gebruikt dan meer vet, wat voor meer vetverlies zorgt.

Groene thee geeft ook een vol gevoel, waardoor het ook gebruikt kan worden als een redelijk goede eetlustremmer. Als het lichaam niet voordurend hunkert om voedsel, dan kan je meer focus op gezonde eet gewoontes aan leren.

Een stof in  groene thee genaamd “EGCG” vermindert de hoeveelheid lipiden (vet) die je opneemt wanneer je eet. Dit werkt goed voor je cholesterolgehalte, want het veroorzaakt gewichtsverlies en is zeer goed voor je hart.

Dus, wanneer je tot de conclusie bent gekomen dat je de voordelen eruit wilt halen, en je jezelf afvraagt hoe je gewicht kan verliezen met groene thee? Lees dan verder voor wat belangrijke tips.

8 tips om af te vallen met groene thee

Tip # 1: begin meteen

Vervang ’s ochtends je koffie met wat groene thee. Groene thee bevat cafeïne, dus het kan je een opkikker in de ochtend geven, maar het kan ook een kick-start aan je stofwisseling geven, zodat de hele dag meer calorieën verbrandt.

Probeer te veel dingen niet toe te voegen aan je thee – dingen zoals suiker, honing en melk die kunnen het effect van de groente thee namelijk in de weg staan.

Tip # 2: Drink Vaak

Wees niet bang om er veel van te drinken. Er zit namelijk minder cafeïne in dan in een kop koffie, je hoef je geen zorgen te maken dat zenuwachtig en nerveuze gevoel als je wat meer zal nemen.

Dit zal je ook helpen om je eetlust te remmen. U kunt groene thee gebruiken als een aanvulling op je maaltijd. Drink een kopje voor of direct na het eten, zodat je niet te veel eet.

Wees ervan bewust van dat  groene thee diureticum bevat, waardoor je ook vaker naar de wc kan gaan – maar dat is niet perse een slechte zaak! Waterverlies telt de weegschaal namelijk ook mee.

Tip #3: Blijf eraan vast

Wanneer je regelmatig groene thee drinkt ( denk aan elke dag voor minimaal een aantal manden ) dan zal je de voordelen van het gewichtsverlies mogen ervaren.

Hoe meer je eraan volhoud, hoe meer je lichaam eraan went om minder vet op langer termijn op te slaan. Dit is een goede reden om het te blijven drinken, zelfs wanneer je nog weinig voordelen ervaren hebt de eerste paar dagen. Veel dingen hebben nou eenmaal tijd nodig, en zijn het waard om op te wachten.

Tip #4: Praat met ervaren mensen

Om nieuwe tips te leren over groene thee, is het verstandig te praten met mensen die zelf gewicht met groene thee verloren hebben. Ze weten misschien wat trucjes of methodes die je kunnen helpen. Als mensen je persoonlijk kennen, dan kan je zelf advies op maat krijgen, gebaseerd of je schema en eigen leven.

Tip #5: Maak een begin

Leren over wat de voordelen van groene thee zijn opent de deuren naar een nieuwe fase. Omdat groene thee zo goede eetlustremmer is, zullen je verlangen naar lekkere snacks verminderd worden. Het voedsel zal geen controle meer over jou hebben, maar jij over het voedsel. Gebruik deze tijd om meer te leren over gezonde voeding

Tip #6: Bewegen maar

Groene thee doet meer dan de wonderen voor je metabolisme. Groene thee bevat namelijk ook aminozuur L-theanine. Deze amino werkt in het voordeel van de hersenactiviteit, wat leid tot betere focus, meer kalmte, en rustige geest. Haal er je voordeel uit door een stuk te gaan wandelen nadat je de groene thee gedronken hebt. Een simpele wandeling elke dag kan kilo´s verschil maken!

Wandelen is een goede cardiovasculaire oefening en verbrand calorieën. Oefeningen maken ook de stof endorfines vrij, deze brengen de goede gevoelens naar boven! Groene thee houdt je bloedvaten rond je hart open en flexibel, waardoor het een goede aanvulling op een hart dieet kan zijn.

Tip #7: Denk aan de toekomst

Nu dat je geleerd hebt welke voordelen je uit groene thee kan halen, vertel andere dan wat je weet! Overgewicht is haar top punt aan bereiken. Bijna 1/3 van de mensheid lijd eraan. Vet verliezen met groene thee kan iemands leven veranderen! Vertel dus aan andere wat je geleerd hebt, alle informatie over wat je leert is nutteloos tot je het in actie brengt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :