Buikvet verbranden: de verborgen waarheid onthuld!

Dus jij wilt snel buikvet verbranden? en vraagt je af wat de beste manier is om een mooie platte buik te krijgen. In dit artikel ontdek je de fabels en feiten oom buikvet weg te smelten.

Televisiegoeroes en internethelden weten niet hoe de vork aan het steel zit, laat je niets wijsmaken.

Buikvet kun je niet plaatselijk verbranden!

Overtollig buikvet is een teken van een te hoog vetpercentage, althans hoog genoeg om het vet bij je buik op te slaan. Het is onmogelijk om op een natuurlijke manier plaatselijk buikvet te verliezen. Minder buikvet ontstaat door een lager vetpercentage, dus dat bereik je alleen door lichamelijk af te vallen.

Liposuctie is de enigste techniek om plaatselijk vet verbranden. Bedenk wel dat het vet na de ingreep op een andere plek terugkomt en dat er littekens achterblijven. Veel mensen zijn ontevreden over het resultaat.

Het is daarom een uitdaging om op een natuurlijke manier je vetpercentage omlaag te krijgen. Het grootste voordeel is dat je dan van top tot teen een strakker lichaam krijgt.

Vergeet de buikspieroefeningen, ze zullen inderdaad je buikspieren groter maken maar het heeft geen effect op het verliezen van extra buikvet. Wat heeft het voor nut om grote buikspieren te hebben wanneer je er een dikke vetlaag omheen hebt? wat is überhaupt het nut van hardcore spieren trainen wanneer een hoog vetpercentage het verbergt?

Juist! wanneer jij echt van je buikvet af wilt komen dan in het belangrijk om zoveel mogelijk in je vetpercentage te dalen. En daar zijn verschillende methodes voor die we nu gaan behandelen.

De verschillen tussen mannen en vrouwen die hun buikvet anders kwijtraken

Mannen en vrouwen zijn verschillend in het verbranden van buikvet.

Mannen:

  • Hebben juist vetopslag rondom de buik, vandaar dat ze bij het afvallen eerder geneigd zijn dit kwijt te raken. Hierdoor is het voor mannen dus makkelijker om buikvet te verbranden.
  • Beschikken over meer spiermassa en een hoger metabolisme dankzij testosteron, waardoor ze meer vet verbranden dan vrouwen.
  • Een vetpercentage van 10-14% is meestal de vetgrens waarbij mannen buikspieren beginnen te zien.
  • Een normale buikomtrek is tussen de 80 en 94 cm voor mannen.

Vrouwen:

  • Houden vet vast rond hun heupen en buik als gevolg van oestrogeen, daardoor is het moeilijker om buikvet te verbranden.
  • De buikomtrek van vrouwen is gezond: tussen 65 en 80 cm.
  • Het vetpercentage is bij vrouwen normaliter iets hoger dan bij mannen, meestal tussen 15-20%.

Cardio is koning

Heb jij je ooit afgevraagd waarom die marathonlopers zo droog zijn? of wat vraag jij je af wat is nou de snelste manier om buikvet kwijt te raken? nou het antwoord is simpel; beweging! hoe meer calorieën verbrandt worden. Dit zorgt ervoor dat je op lange termijn vet verliest.

Nu hoor ik je al roepen; “ik wil geen marathon lichaam krijgen!” Nou kan ik je alvast verklappen dat dat vrijwel onmogelijk is, indien je hier aanleg voor hebt en/of minimaal vijftig kilometer per dag hardloopt (iets dat je niet veel mensen ziet doen).

Je hoeft niet perse te rennen; wandelen of fietsen is ook prima. Probeer minstens een uurtje per dag, voor een paar weken, redelijk intensief te bewegen.

Eten onder je onderhoud

Het maakt opzicht niet heel veel uit wat je precies eet. Als je echt motivatie hebt dan zal je met een goed dieet dat rijk is aan gezonde vetten meer resultaten boeken. Het belangrijkste is dat je minder calorieën eet dan je binnenkrijgt. Hier zijn een aantal berekeningen voor maar uiteindelijk is iedereen verschillend dus het best zoek je uit wat persoonlijk voor jouw werkt.

Ik zal je een simpele formule onthullen hoe jij je energieverbruik kunt berekenen, deze heb je nodig om te weten hoeveel calorieën je het beste kan eten…

De formule gaat als volgt: Jouw gewicht + 88,2 + (je gewicht x 13,2 ) + lengte in centimeters x 4,6+ leeftijd x 5,6) Een voorbeeld uitkomst met mijn (eigen gewicht en lengte en leeftijd) : uitkomst 2205,8

Dus dit is het aantal calorieën dat ik zou overhouden als ik niets zou doen! Om op gezonde manier vet te verliezen, zou ik daar minstens 500 calorieën onder moeten zitten.

Probeer het zelf ook eens voor twee weken. Zie je geen geen resultaat? Dan verminder je nog eens 200 calorieën totdat je de gewenste resultaten behaalt. Dat lijkt in het begin heel moeilijk, maar als je de rekensom doorhebt is het kinderspel.

Intermittent Fasting voor het verbranden van buikvet

Intermittent fasting is een eetwijze om buikvet te verbranden en hart en vaatziekten te bestrijden. Daarbij wissel je perioden van niet eten af met tijden waarin je normaal eet.

Het intermitterend vasten kan op verschillende manieren worden toegepast. Er zijn mensen die ervoor kiezen om meerdere dagen te “vasten” waarbij ze enkel water drinken. Anderen kiezen er juist voor om slechts 1 keer per week te vasten.

Het is aangetoond dat intermittent fasting buikvet verbrandt doordat het je stofwisseling verhoogt en waardoor je meer vet verbrandt.

Gezonde vetten die helpen lichaamsvet te verliezen

Het klinkt misschien verwarrend, maar het eten van gezonde vetten kan helpen om meer lichaamsvet te verliezen. Voeding die rijk is aan omega 3-vetzuren levert een aantal voordelen op.

Het helpt je stressniveau te verlagen, je vetverbranding te stimuleren en je eetlust te onderdrukken. Kortom, door de juiste vetten te nuttigen, kun je meer lichaamsvet kwijtraken.

Omega 3-vetzuren zitten vooral in vette vis, zoals makreel, zalm, sardines en haring. Er bestaan ook plantaardige bronnen, zoals lijnzaad, walnoten, chiazaad en sojabonen.

HIT: Hoge intensiteit training voor een optimale vetverbranding

HIT is een uitstekende manier om vet te verbranden omdat de stofwisseling toeneemt. Bovendien verbrand je meer calorieën tijdens en na de training. Daarnaast verbrand je meer calorieën tijdens en na je training.

Het afwisselen van intensieve sessies met rustmomenten haalt het maximale uit je training. Om optimaal te profiteren van de effecten van HIT is het belangrijk om je hartslag in een veilige zone te houden – tussen 70% en 85% van je maximale vermogen.

Korte, intensieve oefeningen zoals sprinten, squatten en push-ups zijn uitstekende manieren om je spieren te versterken en je conditie te verbeteren. De HIT oefeningen zijn kort van duur maar tegelijkertijd zwaar – je doet dan trainingen van bijvoorbeeld 30 minuten.

Reageren